AIC Trucks devine importatorul și distribuitorul exclusiv al brandului Piaggio Commercial în România

MEq
By MEq noiembrie 2, 2023 10:38

AIC Trucks devine importatorul și distribuitorul exclusiv al brandului Piaggio Commercial în România

AIC Trucks anunță lansarea oficială a activităților sale ca importator și distribuitor exclusiv Piaggio Commercial în România, acoperind astfel segmentul de până la 2,8 t, reprezentat de camionul urban Piaggio NP6. Cu o experiență de peste 28 de ani în distribuția de vehicule comerciale și autobuze, precum și în servicii integrate ce adaugă valoare clienților săi, AIC Trucks are o rețea extinsă de service-uri proprii, servicii financiare, dar și o divizie de vehicule comerciale second-hand multibrand.

AIC Trucks este importatorul și distribuitorul exclusiv al brandului Piaggio Commercial în RomâniaDupă lansarea cu succes a mărcii Ford Trucks în România, cu peste 3.500 de unități livrate până în prezent – lider de piață pe segmentul vehiculelor de construcții și specializate –, și după introducerea mărcii Otokar (autobuze și camioane ușoare Atlas), AIC Trucks își extinde acum portofoliul cu gama de produse Piaggio NP6.

Astfel, portofoliul AIC Trucks oferă acum clienților soluții comerciale pentru o gamă largă de greutăți transportate: până la 2,8 tone GVW cu Piaggio Commercial, între 7-15 tone GVW cu Otokar Atlas, respectiv peste 18 tone GVW cu Ford Trucks. Pentru transportul de persoane, portofoliul include și autobuze marca Otokar.

Piaggio NP6, considerat pe bună dreptate un City Truck, constă dintr-o gamă extrem de versatilă, care oferă peste 440 de opțiuni de echipare. În plus, oferă un motor ecologic (motoare bi-combustibil), cea mai bună sarcină utilă din gamă (până la 1600 kg), manevrabilitate de top, costuri reduse de achiziție și operare. Toate acestea au ca rezultat cel mai mic TCO de pe piață în segmentul său, împreună cu mai multă siguranță și confort la bord. Conceput pentru profesioniști, poate fi personalizat exact în funcție de nevoile și misiunea clienților.

AIC Trucks este importatorul și distribuitorul exclusiv al brandului Piaggio Commercial în România„Mă bucur că m-am alăturat echipei AIC Trucks, pentru a reprezenta în continuare produsele Piaggio Commercial în fața clienților din România. Ne dorim un accent puternic pe logistica urbană și regională, tot ceea ce înseamnă transport pe distanțe scurte sau medii, în industrii precum construcții, salubritate, agricultură/viticultură, ateliere mobile, transport produse perisabile, tâmplărie, lucrări publice, întreținere parcuri și spații verzi etc.”, a declarat Florin Pârvu, Brand Manager Piaggio Commercial – AIC Trucks.

„Suntem onorați să începem parteneriatul cu Piaggio Commercial și să continuăm tradiția pe care o are acest brand în România și la nivel internațional. Credem cu tărie în sinergiile dintre rețeaua noastră de vânzări și post-vânzare și acest brand valoros, în beneficiul clienților noștri. Cu gama de produse Piaggio NP6, completăm oferta de vehicule comerciale pe mai multe segmente, pentru a răspunde nevoilor clienților noștri”, a declarat Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks.

* * *
Grupul Piaggio este un jucător important pe piața vehiculelor comerciale ușoare cu 3 și 4 roți pentru transportul de pasageri și mărfuri. Printre mărcile Grupului din acest sector se numără Porter (cu 4 roți) și reprezentativul și versatilul Ape (cu trei roți). Grupul a implementat un important program internațional de dezvoltare a vehiculelor comerciale care a început odată cu consolidarea recentă a prezenței sale pe piețele cu potențial ridicat din America Latină, Africa și Asia.

La sfârșitul lunii ianuarie 2021, Grupul Piaggio a prezentat o nouă gamă de vehicule utilitare ușoare cu 4 roți, Porter NP6, echipate cu motoare ecologice pe benzină/GPL sau pe benzină/metan. Noua gamă Porter NP6 este produsă în uzina Pontedera a Grupului Piaggio din Italia și distribuită în principalele țări europene printr-o rețea de dealeri specializată.

Fondat în 1884, Grupul Piaggio este cel mai mare producător de scutere și motociclete din Europa și unul dintre liderii mondiali în industrie. Matteo Colaninno este președinte executiv; Michele Colaninno este Chief Executive Officer, fondator și președinte al filialei de robotică a Piaggio Fast Forward.

În decembrie 2004, Piaggio a intrat în business-ul cu motociclete prin achiziționarea mărcilor Aprilia și Moto Guzzi. Astăzi, Grupul Piaggio are divizii de business separate:
• mașini cu două roți, scutere și motociclete de la 50 cmc la 1.100 cmc. Printre mărcile Grupului se numără: Vespa, Piaggio (cu Liberty, Beverly, Medley, MP3 și Piaggio e-scooter1), Aprilia, Moto Guzzi, Gilera și Derbi.
• vehicule utilitare ușoare, cu Ape și Porter. În 2021, Piaggio Commercial a lansat Porter NP6, o nouă gamă de vehicule comerciale ușoare (fabricate în Italia).
• divizia de robotică cu Piaggio Fast Forward, grupul de mobilitate al viitorului centru de cercetare din Boston.

MEq
By MEq noiembrie 2, 2023 10:38