Acord pe termen lung între Deutz şi Putzmeister pentru motoare „Stage V ready”

MEq
By MEq ianuarie 18, 2017 00:11

Acord pe termen lung între Deutz şi Putzmeister pentru motoare „Stage V ready”

Producătorul de motoare Deutz a încheiat un acord pe termen lung cu Putzmeister Group pentru furnizarea de motoare diesel cu capacităţi între 2.2 şi 12 litri; înţelegerea vine să continue colaborarea de succes dintre cele două companii, avută de-a lungul anilor. Pentru a se conforma standardelor de emisii, Putzmeister a ales să instaleze motoare Deutz „Stage V ready” pe pompele sale de șape şi de beton care urmează să fie lansate treptat pe piaţă în 2017.

Putzmeister este un producător multinațional de utilaje specializate, cu sediul în Aichtal, în apropiere de Stuttgart, şi face acest pas pentru a-şi pregăti gama de produse pentru standardul de emisii EU Stage V, care se va aplica începând din 2019. Pentru pompele sale de șape, Putzmeister a ales motorul compact Deutz TD 2.2, care va înlocui actualul motor instalat Deutz D 2011. Motoarele Deutz cu capacități cuprinse între 2.9 și 12 litri vor fi utilizate pentru pompele de beton.

„Rețeaua internaţională de service a Deutz oferă suportul necesar pentru mașinile noastre. Portofoliul de motoare Deutz acoperă atât piața europeană, extrem de bine reglementată, cât și numeroase alte regiuni, dintre care unele cu cerințe legale extrem de diferite. Acest lucru ne permite să deservim fiecare piață, de vreme ce lucrăm cu doar un singur furnizor de motoare, reducând astfel costurile și complexitatea”, a afirmat Matthias Ruppel, CEO al Putzmeister Concrete Pumps GmbH.

La rândul său, Michael Wellenzohn, membru al consiliului de management pentru Vânzări / Service şi Marketing al Deutz AG, a spus: „Acest acord de furnizare consolidează colaborarea de durată dintre Deutz şi Putzmeister. Suntem încântați să lucrăm împreună pentru a realiza conversia la motoare Stage V. Gama noastră de produse este pregătită ideal pentru această provocare.”

Deutz a decis de timpuriu să opteze pentru soluţia de post-tratare prin utilizarea de filtre de particule diesel (DPF). Ca o consecință, în timp ce norma Stage IV este încă vigoare, motoarele Deutz „Stage V ready” au deja (fie ca echipament opţional, fie în dotarea standard) sistemele DPF care vor fi absolut esențiale pentru standardul viitor Stage V. Acest lucru înseamnă că Deutz are ani de experiență și o expertiză riguroasă în folosirea sistemelor DPF.

MEq
By MEq ianuarie 18, 2017 00:11