Accent pe calitatea asfaltării, cu sistemul RoadScan

MEq
By MEq iulie 6, 2016 03:58

Accent pe calitatea asfaltării, cu sistemul RoadScan

Posibilitatea măsurării calităţii este una dintre cele mai mari provocări pentru contractori și pentru clienții din întreaga lume. În timpul procesului de asfaltare sunt disponibile, în mod continuu, informaţii suplimentare. În construcția de drumuri, este deosebit de important să se verifice dacă s-a menținut o temperatură constantă a asfaltului proaspăt așternut, deoarece acesta este un criteriu esențial pentru asigurarea calității și durabilității drumurilor.

Importanța monitorizării temperaturii la nivelul întregii zone de lucru este tot mai mare pe tot mai multe piețe. O simplă privire spre afişaj este de ajuns pentru a vedea câtă mixtură a fost deja așternută şi cât material mai este necesar pentru finalizarea lucrării. Cu ajutorul sistemului de măsurare fără contact a temperaturii RoadScan, Vögele oferă o soluție inovativă și economică în sectorul construcțiilor de drumuri.
Scanarea și documentaţia privind valorile temperaturii asfaltului proaspăt așternut sunt deja specificate în ofertele de licitații din mai multe ţări, iar în altele există planuri definitive pentru implementarea lor. Noul sistem de măsurare a temperaturii RoadScan este tehnologia necesară pentru astfel de lucrări. Acesta vine în ajutorul echipelor de construcții de drumuri prin monitorizarea continuă a temperaturii amestecului folosit. Mai mult, după finalizarea lucrării, contractorii pot demonstra detaliat că temperatura a fost menținută în intervalul corect – graţie datelor GPS înregistrate.

Cameră de înaltă precizie cu infraroşu
Inima sistemului RoadScan este o cameră video cu infraroşu ce scanează asfaltul în urma utilajului pe întreaga suprafață. Însă ceea ce face sistemul cu adevărat remarcabil este precizia sa de măsurare. Sistemul Vögele captează imagini sub forma unor careuri de 25×25 cm, la o lățime de măsurare de 10 m. Fiecare dintre aceste pătratele conține până la 16 puncte de măsurare individuale, care sunt apoi folosite pentru a calcula o valoare medie. Aceasta permite sistemului să capteze suprafața nou pavată fără goluri, astfel că nu este nevoie să fie adăugate valori teoretice sau calculate. Domeniul de temperatură măsurabilă al RoadScan se situează între 0 și 250 °C, cu o toleranță de doar ± 2 °C.
Scopul celorlalte componente RoadScan este de a capta temperatura de bază înainte de pavare (cu ajutorul pirometrului), a înregistra precis datele de poziție (receptor GPS de înaltă precizie) și a furniza informaţii cu privire la puterea și direcția vântului, temperatura mediului ambiant, presiunea aerului și umiditatea (stație meteo disponibilă ca opțiune).

Integrare în consola ErgoPlus 3
Sistemul RoadScan este intuitiv și poate fi ușor activat din consola ErgoPlus 3 a operatorului finisorului. Utilizatorul vede pe afișajul color valorile de temperatură în timp ce sunt înregistrate; acestea sunt vizualizate în mod clar, folosind imagini termice și în timp real, iar echipa de lucru poate interveni rapid în cazul depistării variaţiilor de temepratură. Operatorul finisorului poate programa scala de culori pentru a identifica rapid orice abatere de la temperatura necesară a asfaltului proaspăt așternut. Asta face din RoadScan un instrument eficient ce asigură o calitate ridicată de pavare – fără a crește în mod nejustificat sarcina de lucru a echipei de pavare.

Înregistrarea criptată a datelor măsurate
Datele de măsurare obținute cu ajutorul RoadScan sunt stocate în consola ErgoPlus 3 a finisorului. Odată încheiate lucrările de pavare, aceste date pot fi afişate şi citite prin intermediul unui dispozitiv extern de stocare a datelor. Totodată, producătorul german a luat măsuri pentru a proteja datele prin intermediul unui stick de memorie special conceput, ce comunică direct cu o interfață Vögele pe consola ErgoPlus 3 a finisorului; acesta, la rândul său, transferă datele în format criptat. Datele sunt apoi analizate la birou, folosind aplicaţia web RoadScan Analysis, care le afişează în diferite tipuri de diagrame și sub formă de hartă.

Integrare în WITOS Paving
Vögele RoadScan poate fi, de asemenea, integrat în WITOS Paving (ce utilizează un sistem telematic pentru integrarea întregului proces de asfaltare, de la planificare la control. În faza de planificare, sistemul sprijină organizarea transparentă a unui proiect de construcţie. WITOS Paving conduce sistematic utilizatorul prin procesul de planificare, prin solicitarea parametrilor de asfaltare, cum ar fi viteza de operare a finisorului sau lăţimea pe care se face asfaltarea şi prin verificarea caracterului adecvat al acestora).
Acest sistem software inovativ pentru optimizarea procesului de asfaltare ajută companiile să îşi planifice mai uşor lucrările de construcţie a drumurilor și să răspundă în mod flexibil la întreruperi în cadrul operațiunilor în desfășurare, crescând în mod semnificativ eficiența totală a costurilor. RoadScan face măsurabilă şi uşor de verificat calitatea asfaltării.

MEq
By MEq iulie 6, 2016 03:58