Wolffkran a introdus modelul WOLFF 8076 Comapct, prima sa macara turn „saddle jib” în clasa de 800 mt

MEq
By MEq februarie 1, 2022 18:29

Wolffkran a introdus modelul WOLFF 8076 Comapct, prima sa macara turn „saddle jib” în clasa de 800 mt

Potrivit European Architectural Barometer, fiecare al treilea proiect de construcție din Europa folosește componente prefabricate – o tendință cu implicații semnificative pentru industria macaralelor turn, unde se caută modele de capacitate mai mare. Răspunsul WOLFFKRAN la această tendință este noua macara turn WOLFF 8076 Compact. Cel mai nou membru al gamei WOLFF are o rază maximă a brațului de 80 m și este prima macara WOLFFKRAN cu braț cu cărucior din clasa de 800 mt.

„Am vrut să proiectăm o macara mare, dar economică și să obținem capacitatea maximă din structura sa de oțel. De aceea am optat pentru un design cu vârf de turn scurt (low-top), pe care îl numim Compact”, a spus Wouter van Loon, Product Manager la WOLFFKRAN. În ciuda unui vârf de turn cu aproximativ 10 m mai scurt decât cel al unui model WOLFF Cross, WOLFF 8076 Compact oferă o capacitate maximă de ridicare de 40 t și o capacitate de încărcare la vârful brațului de 8,4 t (la un braț de 80 m).

WOLFF 8076 Compact se conectează la sistemul de turn TV 29 de 2,9 x 2,9 m. În combinație cu cel mai mare sistem de turn WOLFF TV 33, poate fi atinsă o înălțime de până la 100 m – o soluție economică pentru clădiri înalte sau proiecte de poduri. Troliul de ridicare HW 40132 FU, de 132 kW, permite viteze de operare de până la 95 m/min, asigurând timpi rapizi de răspuns chiar și la înălțimi mari ale turnului. Chiar și sarcina maximă de 40 t este ridicată la 17 m/min.

Brațul modelului WOLFF 8076 Compact poate fi extins de la 30 la 80 m în segmente a câte 5 m. Un suport al cablului de ridicare amplasat pe braț reduce destinderea cablului de la 10 la doar 1,5 m, scăzând riscul ca o altă macara să se prindă în cablul de ridicare la rotire. Contrabrațul poate fi, de asemenea, scurtat de la 30,3 la 22,3 m, în funcție de raza maximă a brațului. În combinație cu turnul său compact, noua macara turn XXL este, prin urmare, potrivită și pentru șantierele de construcții în care macaralele operează aproape una de alta, iar designul general al macaralei trebuie menținut la un nivel scăzut. De exemplu, atunci când este echipata cu un braț de 55 m și un contrabraț scurtat, oferă o capacitate de încărcare la vârf de 16,6 t, ceea ce o face o macara ideală chiar și pe șantierele cu mai multe macarale care necesită capacități mari de ridicare.

Datorită vârfului de turn compact și designului de braț, WOLFF 8076 Compact poate fi instalată folosind o macara mobilă standard de 350 t. Un dispozitiv auxiliar de pe partea superioară a turnului permite echipei de montaj să alinieze tiranții brațului și contrabrațului fără a avea nevoie de o macara mobilă. O zonă de acces mai largă la cabină, platforma de întreținere pentru mecanismul de rotire și pasarela galvanizată de Clasa 1 pentru accesul la transmisia căruciorului și la troliul de ridicare sporesc și mai mult siguranța și confortul în timpul montajului și întreținerii.

Pachetul de caracteristici standard este extins, ca de obicei. Include protecție electronică la suprasarcină cu funcția WOLFF Boost, o interfață anti-coliziune, moduri de conducere fină, optimizare automată a puterii căruciorului și echipamentului de ridicare și sistemul de întreținere la distanță WOLFF Link cu o vizualizare în timp real pe display-ul macaralei.

Noua macara turn XXL de la Wolffkran va avea companie în clasa sa, mai devreme sau mai târziu. „Evaluăm o versiune mai grea a acestui model, precum și una cu o rază mai lungă de acțiune”, explică van Loon. Ambele modele vor fi proiectate în jurul acelorași componente de bază ale noului model WOLFF 8076 Compact.

MEq
By MEq februarie 1, 2022 18:29