Volvo Construction Equipment trece pe electric utilajele sale de mici dimensiuni

MEq
By MEq ianuarie 16, 2019 19:31

Volvo Construction Equipment trece pe electric utilajele sale de mici dimensiuni

Ca o primă mutare în industrie, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a anunțat că în 2020 va începe lansarea pe piață a unei game complet electrice de încărcătoare compacte pe roți și excavatoare compacte sub marca Volvo.

Printr-un angajament de pionierat pentru tehnologia viitoare, Volvo CE a anunțat că până la mijlocul anului 2020 va începe lansarea unei game de excavatoare compacte electrice (de la EC15 până la EC27) și încărcătoare frontale (de la L20 până la L28), întrerupând astfel dezvoltarea ce are la bază noi motoare diesel pentru aceste modele.

Odată cu această mișcare, Volvo CE este primul producător de utilaje de construcții care își ia angajamentul pentru un viitor electric al gamei sale de utilaje compacte. Decizia vine ca o reacție extrem de favorabilă din partea pieței în urma prezentării cu succes a unui număr de utilaje conceptuale în ultimii ani, dar și datorită colaborării strânse cu clienții. Această mișcare se aliniază strategiei pe care o are Grupul Volvo în ceea ce privește electromobilitatea în toate domeniile de activitate.

Primele mașini vor fi prezentate în aprilie, la expoziția Bauma 2019, și vor fi urmate de introducerea progresivă de la o piață la alta, până în 2020.

În timp ce compania subliniază că, pentru utilajele sale de mari dimensiuni, combustia diesel rămâne cea mai potrivită sursă de energie, propulsia electrică și tehnologia acumulatorilor se dovedesc a fi deosebit de potrivite utilajelor Volvo mai mici. Odată cu investițiile în cercetare și dezvoltare, axate acum pe dezvoltarea rapidă a încărcătoarelor și excavatoarelor compacte electrice, Volvo CE face un pas înainte în direcția dezvoltării unor echipamente compacte fără motor diesel.

„Volvo CE își îndeplinește angajamentul de a „construi viitorul” (Building Tomorrow) prin asumarea rolului de lider în electromobilitate și oferind soluții durabile care să sprijine succesul clienților”, comentează președintele companiei, Melker Jernberg. „Tehnologia pe care o dezvoltăm este acum suficient de robustă, iar acest lucru, împreună cu schimbările în comportamentul clienților și cu un mediu de reglementare tot mai strict, înseamnă că este momentul potrivit să ne dedicăm electromobilității în gamele noastre de echipamente compacte viitoare.”

MEq
By MEq ianuarie 16, 2019 19:31