Volvo CE lansează o nouă generație de excavatoare compacte

MEq
By MEq decembrie 20, 2018 19:20

Volvo CE lansează o nouă generație de excavatoare compacte

Noile excavatoare compacte din Seria E de la Volvo CE sunt concepute să facă față lucrărilor dure în colțuri înguste, asigurând un nivel scăzut al cheltuielilor zilnice de exploatare. Excavatoarele compacte din seria E dispun de agilitatea și flexibilitatea necesare pentru a încăpea chiar și în cele mai înguste spații. Modelele EC15E, EC18E și EC20E sunt mici, dar robuste, și înlocuiesc excavatoarele din seria D precedentă, în timp ce modelul ECR18E cu rază scurtă de pivotare (short-swing) este noul membru al gamei compacte de la Volvo CE.

Modelele din seria E dispun de o platformă comună, construită pentru a conferi durabilitate. Panourile din oțel montate de jur împrejurul utilajului sunt amplasate într-o poziție sigură, retrasă cu 10 mm în interior față de contragreutatea din fontă cu profil înalt, care asigură protecție și stabilitate în timpul excavării. Cu o înălțime a utilajului cu puțin peste 2 m și un tren de rulare variabil care se poate micșora la mai puțin de 1 m latime, noile modele pot accesa chiar și cele mai restrânse zone de lucru. Odată aflat în poziție, trenul de rulare se poate extinde până la 1,35 m, pentru un plus de stabilitate. Designul utilajului garantează rămânerea în perimetrul șenilelor a colțului din dreapta al cadrului, a stâlpului de pivotare și a cilindrului, ceea ce conferă o vizibilitate maximă și un risc redus de avariere a utilajului în timpul lucrului de-a lungul obstacolelor.

Operare sigură și ușoară
Deși utilajele sunt suficient de mici pentru a încăpea în spații înguste, operatorii vor descoperi că mediul din cabină al acestor excavatoare compacte este încăpător și bine organizat. Usor manevrabile, cu elemente de comandă simple și pedale de dimensiuni mari, fiecare dintre aceste noi modele este ușor de operat – oferind mișcări combinate line.

Asemenea tuturor utilajelor Volvo, siguranța stă la baza gamei de excavatoare compacte din seria E. Spațiul de intrare larg, împreună cu treapta și balustradele bine poziționate, ajută la intrarea și ieșirea în/din cabină, iar operatorul este în siguranță de îndată ce și-a ocupat poziția de lucru, datorită vizibilității bune, cabinei ROPS/TOPS/OPG1 și apărătoarei de cabină ca dotare standard. Alte caracteristici de siguranță includ elementele de comandă prevăzute cu sisteme de blocare care împiedică mișcarea utilajului dacă operatorul nu este bine așezat pe scaun, o centură de siguranță de culoare portocaliu aprins și un semnal luminos intermitent de culoare verde care confirmă faptul că operatorii utilizează centura de siguranță în permanență.

Utilajele compacte se deplasează mult mai frecvent decât utilajele universale de dimensiuni mai mari, dar Volvo a proiectat excavatoarele din seria E astfel încât să poată fi transportate rapid, ușor și în siguranță. Acestea sunt echipate cu mecanism de blocare automată a rotirii și patru puncte de ancorare pe cadrul superior. Datorită masei lor reduse și sistemului de transport al cupei creat de Volvo, utilajele pot fi transportate în siguranță pe o remorcă sau un camion compact, împreună cu un număr de până la trei cupe și un ciocan hidraulic.

Excavatorul compact EC15E duce mai departe succesul predecesorului său, care a fost un utilaj popular de calitate dovedită, în special în sectorul închirierilor. Acesta este nu numai cel mai ușor, dar și cel mai mic utilaj din gama Volvo, ceea ce îi permite să acceseze chiar și cele mai înguste spații. EC15E se afirmă de îndată ce este pus la lucru și, asemenea utilajelor mai mari din aceeași serie, oferă ușurința în manevrare și durabilitatea necesare pentru a lucra din greu pe durata întregii zile. Ușurința în efectuarea operațiunilor de întreținere și reparații reduce la minimum timpul de nefuncționare, ajutând la asigurarea unui cost total de proprietate scăzut.

Utilaje mici, performanță mare
EC18E și EC20E ridică performanța la un nou nivel, datorită forței de tracțiune cu 13% mai mare și forțelor de săpare combinate de 2.130 kg, respectiv 3.120 kg. Capacitatea de ridicare în partea din față a fost sporită în medie cu 22% comparativ cu excavatoarele din seria D pe care le înlocuiesc, cu un plus de 7% pe partea laterală în cazul lui EC20E. Trenul de rulare mai lung cu 11% al excavatorului EC18E contribuie la o mai bună capacitate de ridicare și stabilitate totală comparativ cu generația anterioară și beneficiază de o creștere cu 140 mm a adâncimii de săpare. Pentru o mai bună flexibilitate, fluxurile hidraulice auxiliare pot fi reglate în fiecare direcție în mod independent, asigurând o viteză și un nivel de control optime, iar o a doua linie auxiliară este disponibilă ca opțiune.

Rază scurtă de pivotare, potențial mare
ECR18E este un model complet nou, cu un design cu rază scurtă de pivotare (short-swing). Utilajul este capabil să acceseze chiar și cele mai înguste spații, partea spate foarte scurtă conferindu-i cea mai scurtă rază de pivotare din întreaga gamă Volvo. Este extrem de stabil în întregul interval de pivotare de 360˚ al suprastructurii, iar trenul de rulare variabil se poate strange până la 995 mm sau extinde până la 1.352 mm. Ideal pentru lucrul pe șantierele aglomerate, noul ECR18E vine în completarea ofertei de excavatoare compacte a companiei Volvo, care până în prezent constă din șapte modele cu rază scurtă de pivotare, cu greutăți între 1,7 și 9,5 tone.

Excavatoarele din seria E pot fi întreținute fără efort, datorită rezervorului de combustibil rabatabil (design unic Volvo), care oferă un acces impresionant de ușor la compartimentul motor, precum și datorită punctelor de verificare zilnică ușor de identificat. Intervalul de ungere de 50 de ore contribuie și mai mult la nivelul de deservire de primă clasă al acestor utilaje. De asemenea, motorul poate fi echipat cu funcțiile de mers în gol și de oprire automată, care ajută la reducerea zgomotelor perturbatoare, a costurilor de deservire și a consumului de combustibil – asigurând o valoare mai mare a utilajului la revânzare. Seria E poate fi suplimentată cu o gamă de atașamente precum cuple rapide, cupe, ciocane hidraulice și piese Volvo originale.

MEq
By MEq decembrie 20, 2018 19:20