Volvo CE introduce primul compactor electric de asfalt

MEq
By MEq februarie 6, 2023 21:03

Volvo CE introduce primul compactor electric de asfalt

Story Highlights

  • Volvo CE
  • compactor electric de asfalt
  • Volvo DD25 Electric
  • Conexpo 2023
  • utilaje actionate electric
  • emisii zero
  • amprenta redusa de carbon

Related Articles

Volvo Construction Equipment își prezintă ultima noutate din portofoliul său de utilaje electrice (și, totodată, primul utilaj pentru segmentul rutier): compactorul de asfalt DD25 Electric. Volvo DD25 Electric își va face debutul la târgul comercial CONEXPO de anul acesta din Las Vegas. Ultima noutate din gama de utilaje electrice Volvo CE, DD25 Electric, este și primul utilaj electric produs de Volvo CE special pentru industria construcțiilor de drumuri.

Această ultimă inovație este o etapă importantă în ambiția Volvo CE de a atinge pragul zero de emisii de gaze cu efect de seră, în întregul lanț valoric, până în 2040 – așa cum a fost validat de inițiativa Science Based Targets – și face parte din obiectivul Volvo Group ca până în 2030, cel puțin 35% din gama sa totală să fie vehicule complet electrice.

Deschizând calea pentru emisii zero
Propulsia electrică a lui DD25 Electric se bazează pe aceeași arhitectură și componente dovedite regăsite și pe excavatorul compact ECR25 Electric, precum și pe încărcătorul compact pe pneuri L25 Electric de la Volvo CE – primele utilaje electrice disponibile pentru piața construcțiilor, lansate în 2020 – care au deja succes într-o varietate de aplicații și piețe diferite de pe glob.

Operarea cu emisii zero face ca DD25 Electric să fie ideal pentru mediile sensibile sau urbane cu reglementări stricte. Emisiile zero înseamnă, de asemenea, un mediu de lucru mai curat și mai plăcut pentru operatori, echipele de șantier și locuitorii din zonă. Folosit împreună cu alte utilaje electrice, cum ar fi excavatoarele compacte Volvo EC18 Electric, ECR18 Electric și ECR25 Electric, excavatorul electric mai mare EC230 sau încărcătoarele compacte L25 Electric și L20 Electric, compactorul de asfalt DD25 Electric oferă oportunitatea unui șantier cu emisii zero.

Se așteaptă ca DD25 Electric să poată fi operabil pe durata unui schimb complet de lucru cu o singură încărcare, în funcție de tipul de muncă și de intensitatea ciclului de lucru. Utilajul aceleași soluții de încărcare ca și precursorii săi ECR25 Electric și L25 Electric, permițând clienților să aleagă soluția potrivită, în funcție de pe cerinţele lor operaţionale. De asemenea, vine cu un încărcător integrat care permite încărcarea de la 0 la 100% în cel puțin trei ore, în funcție de nivelul de putere AC. Cu un încărcător rapid DC off-board opțional, acest lucru poate fi realizat în puțin peste o oră, aceasta fiind, de asemenea, o soluție practică de încărcare a mașinii în pauza de prânz.

Performanță înaltă
Îmbinând platforma dovedită a compactoarelor de asfalt Volvo cu puterea bateriilor, DD25 Electric oferă o putere disponibilă de 24 kW, cu 30% mai mult decât modelul convențional Volvo DD25B. Rezultatul este un utilaj mai receptiv în ceea ce privește viteza și vibrațiile, care are performanțe mai bune în pantă, datorită dimensiunii componentelor sale, dar și la altitudini mari, în comparație cu un utilaj diesel care pierde putere pe măsură ce altitudinea crește.

Vizibilitatea la 360 de grade și compactarea de înaltă frecvență permit operatorilor să obțină rapid o suprafață de asfalt netedă. Frecvența poate fi ajustată de la 3500 vpm (vibrations per minute) / 55 Hz la 4000 vpm / 67 Hz pentru a satisface diferite aplicații.

Eliminând necesitatea întreținerii unui motor termic (utilajul are componente electrice, baterii și motoarele electrice), cerințele de mentenanță sunt reduse, economisind timp și bani pentru clienți.

Odată cu introducerea acestui nou utilaj electric, Volvo CE continuă să avanseze pe drumul produselor și soluțiilor cu o amprentă redusă de carbon, atingându-și propriile obiective de sustenabilitate.

MEq
By MEq februarie 6, 2023 21:03