Noutate Himoinsa – generatorul EHR cu acumulatori

MEq
By MEq februarie 11, 2022 16:28

Noutate Himoinsa – generatorul EHR cu acumulatori

Story Highlights

  • Himoinsa
  • Himoinsa Battery Power Generator
  • generatoare Himoinsa
  • grupuri electrogene Himoinsa
  • Yanmar Group

Related Articles

EHR | Battery Power Generator este un nou sistem de stocare și distribuție a energiei, dezvoltat de Himoinsa. Compact, silențios și curat, acesta a fost special conceput pentru a fi integrat cu sistemele de generare a energiei electrice folosind generatoare pe gaz sau diesel și pentru a se conecta la rețea sau la module fotovoltaice. Este echipat cu un sistem HICORE, o tehnologie de management concepută de Himoinsa care permite o utilizare mai eficientă a energiei. Acest „smartgrid controller” selectează cea mai favorabilă sursă de energie pentru fiecare condiție de încărcare, obținând astfel cea mai eco și eficientă soluție energetică.

Conceput să urmeze doar 3 pași simpli, selectorul de mod de lucru preconfigurat permite utilizatorului să configureze generatorul cu baterie pentru diferite aplicații sau moduri de utilizare: Plug & Play, Low Load, Peak Shaving, UPS, Load Sharing. Și întotdeauna cu scopul de a crește eficiența, a reduce emisiile, a câștiga în termeni de durabilitate și flexibilitate și a optimiza resursele energetice.

Generatorul cu acumulatori integrează perfect acumulatorii, invertorul, unitatea de control, conexiunile de alimentare, conectorii solari MC4 și MPPT (Maximum Power Point Trackers) într-o carcasă compactă.
Acumulatorii LFP sunt proiectați pentru o durată de viață de 50.000 de ore. La un ciclu pe zi, ar permite o viață de aproximativ 5 ani, considerabil mai mult decât bateriile și sistemele de stocare ale altor producători. Acumulatorul poate fi înlocuit rapid și economic.

„Acest nou produs este, fără îndoială, un alt pas înainte în procesul de tranziție energetică”, spune Francisco Gracia, Președinte și CEO al Himoinsa. Acesta ne asigură că, în continuare, compania lucrează la dezvoltarea de noi produse bazate pe tehnologii cu combustibili alternativi, astfel încât să poată oferi pieței o soluție completă la vârf în noile tehnologii și surse de energie. „Pentru a fi mai precis, lucrăm la electrificarea produselor care vor exista alături de generatoarele tradiționale pe gaz și diesel pe care Himoinsa le oferă în prezent și continuăm optimizarea reducerii amprentei de carbon cu soluții de generatoare pe gaz și diesel mai eficiente și mai sustenabile din punct de vedere ecologic.”

Generatorul cu acumulatori este fiabil și robust. Carcasa rezistă la condiții de mediu extreme. EHR garantează o performanță ridicată într-o gamă largă de temperaturi de la -15ºC la 45ºC, iar protecțiile electrice și mecanice oferă siguranță utilizatorului în orice moment. EHR este ideal pentru medii urbane, sensibile la zgomot și pentru clădiri și evenimente din zone metropolitane, telecomunicații, închiriere (pentru probleme de sarcină redusă) și stocare de energie regenerabilă.

EHR este disponibil în soluții de putere nominală monofazată de 10 kVA și trifazată de 15, 30 și 45 kVA, cu două opțiuni diferite de capacitate de stocare per model (raporturi de 1:1 și 1:2). Această configurație optimă face posibilă finalizarea procesului de încărcare a bateriei în mai puțin de 1,5 ore (raport de 1:1).

Toate modelele au o capacitate de suprasarcină de până la 300% pentru pornirea motoarelor electrice. De asemenea, generatorul poate fi combinat cu energia de stocare a bateriei și sursa principală de alimentare (grup electrogen sau rețea) pentru a crește puterea totală a sistemului hibrid cu încă 100 de amperi. Noul EHR | Battery Power Generator va putea fi văzut în toamna la Bauma 2022.

MEq
By MEq februarie 11, 2022 16:28