Vermeer și Conmeq vor aduce miniîncărcătoare compacte electrice pe șantierele din Europa

MEq
By MEq septembrie 15, 2021 14:46

Vermeer și Conmeq vor aduce miniîncărcătoare compacte electrice pe șantierele din Europa

Story Highlights

  • Vermeer
  • Conmeq
  • miniincarcator compact electric
  • fully electric mini skid steer loader

Related Articles

Vermeer Corporation a încheiat un acord de distribuție cu Conmeq Construction Equipment & Machinery B.V. pentru furnizarea de miniîncărcătoare compacte electrice Conmeq. Utilajele urmează să fie comercializate, întreținute și asistate prin rețeaua de dealeri Vermeer din Europa.

Având sediul în Budel, Olanda, Conmeq produce modelul de miniîncărcător compact complet electric AS15, cu șenile din cauciuc, cu o capacitate de ridicare de 500 kg. Conmeq AS15 se produce la fabrica din Budel încă de la finele anului 2020 și a fost vândut prin intermediul rețelelor de dealeri independenți din regiunea Benelux. Prin acest acord, Conmeq continuă sa livreze unități prin intermediul partenerilor de distribuție existenți din Benelux și, exclusiv, prin intermediul dealerilor Vermeer din restul Europei.

„Aducerea pe piață a unui miniîncărcător complet electric este un alt pas important în strategia Vermeer de a oferi rapid opțiuni electrice pentru clienții care solicită utilaje performante și fără emisii”, a declarat Doug Hundt, președintele Vermeer Industrial Solutions. „Aceste miniîncărcătoare electrice, cu dimensiuni compacte și cu o capacitate de funcționare nepoluantă, pot contribui la creșterea productivității și la reducerea forței de muncă în lucrări de demolare la interior, în construcții interioare și în alte aplicații în care se cer emisii zero și niveluri minime de zgomot.”

AS15 folosește un sistem de propulsie complet electric, unic pentru piața miniîncărcătoarelor electrice compacte. Spre deosebire de sistemele hidraulice, care sunt mai frecvente, această configurație oferă o putere mai directă către fiecare dintre cele patru motoare independente ale roților, asigurând o utilizare eficientă a bateriei și durate de funcționare ridicate. Singurele componente hidraulice sunt funcțiile brațului și linia hidraulică auxiliară. În plus, sistemul electric folosește un sistem etajat de baterii reîncărcabile, ceea ce înseamnă că se pot adăuga mai multe baterii pe unitate pentru a crește durata de operare între intervalele de reîncărcare.

Având în vedere nevoia tot mai mare de utilaje mai puțin poluante, în special în Europa, Vermeer pune accent pe echipamente electrice care sa aducă rapid pe piață a tehnologia electrica, mai întâi în Europa, iar apoi si pe alte piețe, unde cererea de utilaje electrice este în creștere. Parteneriatul pentru modelul AS15 are la bază istoria de decenii a companiei, cu produse electrice staționare și semi-mobile, precum și achiziția recentă a tehnologiei sistemelor electrice de foraj orizontal direcțional (HDD).

Modelul AS15 nu va fi disponibil imediat pe piețele din afara Europei, deoarece este configurat în prezent pentru a se potrivi strict nevoilor și reglementărilor europene.

MEq
By MEq septembrie 15, 2021 14:46