Unghi de înclinare automat pentru utilizatorii Trimble de rotoare basculante Rototilt

MEq
By MEq noiembrie 7, 2018 12:03

Unghi de înclinare automat pentru utilizatorii Trimble de rotoare basculante Rototilt

Producătorul de sisteme automate de control pentru utilaje, Trimble, lansează acum o nouă funcție pentru utilizatorii săi, ce presupune integrarea totală cu sistemul de rotor basculant Rototilt. Funcția, denumită Automatic Grade Control, face ca unghiul de înclinare să se adapteze automat modelului din sistemul de control al mașinii, permițându-i operatorului să-și concentreze atenția pe înălțimea și rotația cupei.

Trimble și Rototilt oferă suport complet pentru poziționarea automată a unghiului de înclinare conform modelului afișat în sistemul de excavare. Acest lucru înseamnă că operatorul se poate axa mai mult pe ceea ce se întâmplă în fața lui, pe teren, și trebuie doar să țină cont de înălțime și de rotație.

„Automatic Grade Control este o funcție incredibilă, din perspectiva economiei timpului, pe care clienții noștri au așteptat-o de mult. Cerințele industriei pentru productivitate și profitabilitate cresc nevoia de automatizare, astfel că integrarea pe rotoarele basculante Rototilt este un evident pas înainte”, spune Fredrik Eklind, Product Manager Machine Control la Trimble.

Funcția Automatic Grade Control face parte din RPS (soluția de poziționare oferită de Rototilt). Aceasta înseamnă că toți clienții care folosesc sistemul de control ICS al Rototilt cu senzori încorporați pot activa RPS și, prin urmare, pot integra rotorul basculant în sistemul lor Trimble de control al mașinii.

„Putem observa în mod clar o creștere a interesului clienților în soluția noastră de poziționare RPS. Funcțiile automate fac operatorul excavatorului să lucreze mai inteligent, cu o mai mare precizie și o eficiență sporită”, spune Sven-Roger Ekström, Product Manager la Rototilt Group AB.

Cerințe de sistem:
– Rotor basculant Rototilt R3 – R9 cu sistem de comandă ICS, versiunea de software 2.12.4 sau una ulterioară, precum și soluția de poziționare Rototilt (Rototilt Positioning Solution – RPS).
– Platforma de control al mașinii Trimble Earthworks cu senzori GS520 și versiunea de software 1.7.0 sau una ulterioară. Funcția necesită licență separată.
Funcția Automatic Grade Control este suportată de sistemul de control al mașinii Leica începând de acum încolo.

MEq
By MEq noiembrie 7, 2018 12:03