Uneltele de lucru Cat cresc versatilitatea în aplicații pentru miniexcavatoare și buldoexcavatoare

MEq
By MEq mai 18, 2023 13:33

Uneltele de lucru Cat cresc versatilitatea în aplicații pentru miniexcavatoare și buldoexcavatoare

Story Highlights

  • Caterpillar
  • unelte de lucru Cat
  • atasamente Cat
  • graifer pentru demolare si sortare Cat
  • rotor basculant Cat
  • placa vibratoare compactoare Cat
  • Bergerat Monnoyeur Romania

Related Articles

Caterpillar anunță o gamă nouă de unelte de lucru Cat disponibile pentru buldoexcavatoare și miniexcavatoare, sporind versatilitatea acestor utilaje în aplicații. Robuste și fiabile, noile modele extind gama de graifere pentru demolare și sortare, graifere multifuncționale pentru rototilt-uri Cat, plăci compactoare vibratoare și freze la rece.

Graifere pentru demolare și sortare
Extinzând linia Cat de graifere pentru demolare și sortare, noile modele G306 și G308 sunt proiectate special pentru miniexcavatoare hidraulice de 5 până la 6 tone, respectiv de 7 până la 10 tone. Aceste noi modele excelează în aplicații de manipulare a deșeurilor, reciclare și lucrări grele, unde se cere plasarea cu precizie a materialelor. Cu deschiderea și închiderea controlate de prima funcție auxiliară a utilajului, iar capul de rotire manevrat prin a doua funcție auxiliară, aceste graifere permit o manipulare rapidă și productivă a materialului, cu o rotație bidirecțională la 360 de grade.

Designul suplu facilitează accesul în spații înguste, iar capacitățile lor variază de la 160 l, pentru modelul G306, până la 240 l, pentru G308. Ghearele cu perforații verticale oferă o rezistență ridicată la uzură, o penetrare sigură, o vizibilitate bună a încărcăturii și o poziționare ușoară, în timp ce cilindrul supradimensionat pentru sarcini grele, cu supapă de stabilizare a sarcinii, asigură o forță constantă de apucare, chiar și atunci când manevrați graiferul sau utilajul. Având o funcționare fiabilă cu intervale reduse de întreținere, lagărul oscilant are un design robust cu un singur rulment, antrenat intern. Pentru o durată de exploatare mai lungă, designul sudat al muchiei de bază este realizat din material echivalent HB500 Brinell, iar muchia de tăiere prinsă cu șuruburi (BOCE) este din oțel de înaltă rezistență mecanică, rezistent la abraziune.

O premieră pentru rotoarele basculante Cat
O primă dezvoltare a uneltelor de lucru hidraulice în familia de produse Cat Tiltrotator (TRS), noile graifere multifuncționale Cat G206 și G208 extind tehnologia folosirii graiferelor în combinație cu modelele de rototilt-uri TRS6 și TRS8 pe miniexcavatoarele hidraulice de 5 până la 10 tone. Acestea permit o manevrabilitate maximă împreună cu atașamente TRS, iar suportul integrat asigură un decalaj minim, optimizând performanța funcționalității graiferului.

Cu G206, potrivit pentru excavatoare de 5 până la 6 tone, și cu G208, pentru cele de 7 până la 10 tone, aceste graifere multifuncționale asigură forțe maxime de prindere de 14,5 kN, respectiv 18,4 kN. Cilindrul cu supapă integrată de stabilizare a sarcinii menține presiunea de închidere a graiferului, fără scurgeri, în timp ce acumulatorul cu piston solid menține forțele de închidere a fălcilor la sarcinile instabile. Dirijarea optimă a liniilor jumper și a furtunurilor integrate protejează împotriva deteriorării și a infiltrațiilor de murdărie, asigurând fiabilitate pe termen lung.

Designul graiferului se potrivește optim cu sistemul de rotire înclinabil stânga-dreapta, iar rotația atașamentului TRS permite apucarea rapidă și ușoară a materialului. Pentru a evita orice efort de torsiune în direcție radială, aceste graifere au o structură casetată sudată. Cu fălci și muchii de fălci din oțel AR450, graiferele au o rezistență ridicată la abraziune, pentru o utilizare îndelungată în condiții extreme.

Plăci compactoare vibratoare
Caterpillar își extinde linia Cat Vibratory Plate Compactor cu noile modele CVP28 și CVP55 și relansează plăcile compactoare CVP16 și CVP40 cu noi îmbunătățiri de design. Potrivite pentru compactarea solului, nisipului, pietrișului și asfaltului, flexibilitatea plăcilor compactoare asigură costuri mai mici de investiție și întreținere pentru antreprenorii implicați în lucrări rezidențiale, comerciale și industriale.

Gama Cat CVP este compatibilă cu performanțele utilajelor Cat, acoperind toate modelele de buldoexcavatoare, precum și excavatoarele începând cu Cat 302.7 până la 313. Acestea oferă lățimi de compactare de la 304,8 mm până la 660,4 mm și zone compacte ce variază de la 0,19 m2 până la 0,53 m2, la frecvențe de vibrație de la 33,3 până la 40 Hz. Oferind cea mai bună performanță din clasa lor, optimizarea frecvenței de compactare și forța lor unesc particulele de material, pentru o compactare solidă și stabilă.

Cadrul lor din oțel dur transferă puterea maximă la nivelul solului. Suporturile din cauciuc izolează vibrațiile de la nivelul uneltei de compactare, minimizând transmiterea lor către utilaj. Hidromotorul cu roți dințate de înaltă eficiență este acționat prin vibrații, pentru o putere constantă și fiabilă. Decupajele exterioare făcute cu tehnologie laser permit accesul ușor la componentele hardware atunci când se montează suportul superior. Utilizarea plăcii compactoare este simplificată de cuplarea la sistemul hidraulic auxiliar standard.

Extinzând flexibilitatea gamei CVP, atașamentele pentru înfigerea de piloți și palplanșe se fixează în partea de jos a CVP28, în aplicații specializate. Toate modelele pot fi echipate cu o lamă de umplere, pentru a împrăștia materialul în șanț înainte de compactare, iar suportul pivotant se rotește la 90 de grade stânga-dreapta, reducând la minimum mișcările de repoziționare a utilajului.

Precizie de frezare
Proiectate pentru lucrări mici de asfaltare în aplicații rezidențiale și comerciale, noile freze la rece Cat ajută la restaurarea economică a suprafețelor de asfalt și din beton. Acestea frezează eficient imperfecțiunile înainte de refacerea suprafeței și îndepărtează stratul deteriorat de pe benzile de circulație.

Cu o lățime de lucru de 350 mm și o adâncime maximă de frezare de 120 mm, noua freză de asfalt PC35 este concepută pentru operarea pe buldoexcavatoare și miniexcavatoare hidraulice de 5 până la 6 tone. Noua freză Cat PC45 înlocuiește modelul PC404, având o lățime de frezare de 450 mm și o adâncime de frezare de 150 mm; este ideală pentru utilizarea pe buldoexcavatoare și pe miniexcavatoare hidraulice de 7 până la 10 tone.

Frezele la rece sunt dotate standard cu un indicator al adâncimii de tăiere, oferind operatorului o vedere rapidă a adâncimii stabilite. Cu un control constant al adâncimii de frezare, aceasta este reglată manual și blocată. Motorul lor cu angrenaje de mare rezistență are un cuplu ridicat și este eficient în intervalul său de turații, în timp ce o clapetă hidraulică de siguranță limitează presiunea exercitată pe motor, pentru o durată de viață extinsă. Pentru maximizarea productivității, un indicator standard de presiune informează operatorul, ajutându-l să regleze turația la sol. Simplificând operarea, frezele de asfalt PC35 și PC45 folosesc liniile destinate ciocanelor hidraulice și sunt echipate cu indicatori pentru centrul tamburului și lățime.

Pentru mai multe detalii despre graiferele pentru demolare și sortare Cat, graiferele multifuncționale cu rototilt, plăcile compactoare vibratoare și frezele la rece pentru asfalt, contactați reprezentantul oficial Cat în România.

MEq
By MEq mai 18, 2023 13:33