Un nou punct de lucru Iveco la Galați și o investiție de peste 1,5 mil euro

MEq
By MEq martie 31, 2023 20:24

Un nou punct de lucru Iveco la Galați și o investiție de peste 1,5 mil euro

Pe 31 martie a avut loc deschiderea noului punct de vânzare și service al partenerului East Truck Center, în județul Galați, o investiție care se ridică la valoarea de 1,5 milioane de euro. Tot cu această ocazie a fost prezentat publicului larg și presei, în premieră în România, și noul Iveco Daily Air Pro. La eveniment au participat oficiali din partea mărcii Iveco România, oameni de mediul de afaceri zonal, precum și autorități locale.

Odată cu inaugurarea noului sediua East Truck Center, Iveco România a prezentat în premieră inovația tehnică a companiei, din anul 2022 – suspensia pneumatică auto-adaptivă de pe Iveco Daily Air Pro. După lansarea internațională de anul trecut, Iveco Daily Air Pro a fost prezentat acum și în România.

Noul model vine cu o premieră a industriei: suspensia pneumatică auto-adaptivă cu sistem electronic inteligent de control, cu comandă prin intermediul unui joystick în cabină, ceea ce crește confortul șoferului și îmbunătățește stabilitatea vehiculului, în funcție de greutatea încărcăturii.

Cu această ocazie, Directorul General Iveco România, Andrei Gagea, a declarat: „Ne bucurăm că am putut prezenta Iveco Daily Air Pro, modelul anului 2022, în premieră în România, odată cu inaugurarea East Truck Center Galați. Prin investiția realizată aici, suntem cu încă un pas mai aproape de clienții noștri, pentru că știm cât este de important pentru aceștia ca vehiculele să se afle permanent în mișcare, iar în cazul evenimentelor neprevăzute să aibă un punct de service cât mai aproape. Din acest motiv, obiectivul Iveco este ca pe coridoarele cele mai tranzitate din România să creștem și mai mult capilaritatea rețelei, astfel încât clienții să nu parcurgă, în medie, mai mult de o oră până la cel mai apropiat atelier. În acest moment, distanța medie între două ateliere IVECO pe aceste coridoare este de 130 km. Totodată, IVECO este singurul producător din segmentul 3.5-7.5 tone care are, în ultimii 5 ani, o cotă de piață de peste 20%, adică unul din cinci vehicule comerciale noi vândute în România, poartă marca Iveco.”

Unul dintre partenerii acestui proiect este Stefano Albarosa, care a menționat că investiția are la bază o relație de încredere și prietenie cu Valentin Mereu de peste 23 de ani, iar prin asocierea cu Iveco se aduce alături un partener puternic, pentru a oferi servicii de nivel înalt clienților din zona Galațiului. Dl. Albarosa a ținut să puncteze că anul acesta vor mai urma astfel de evenimente, în Deva și Constanța.

Odată cu inaugurarea East Truck Center Galați se creează și mai multe locuri de muncă pentru oraș, investiția totală depășind 1,5 milioane de euro. Valentin Mereu, Director General East Truck Center, a declarat:

„Am ales să facem o investiție serioasă, de aproape 1,5 milioane de Euro, în această zonă și observăm că și alte companii fac același lucru. Considerăm că există potențial pentru creșterea business-ului, iar odată cu inaugurarea EAST TRUCK CENTER GALAȚI se creează și mai multe locuri de muncă pentru zonă. Suma investită se regăsește în prețul de achiziție al clădirii și terenului, refacerea construcției la standarde moderne, în echipamente și bancuri de lucru, kit-uri de diagnoză, tehnologii la standardele solicitate de marca/mărcile reprezentate, spațiu multifuncțional dedicat personalului de vânzări și service și training-uri de perfecționare a personalului. Cunoaștem foarte bine potențialul zonei și perspectiva de creștere, sunt investiții în infrastructură, în energie regenerabilă, în transporturi, toate acestea înseamnă tracțiune pentru business-ul de vehicule comerciale și service.”

„Pentru acest an, ne-am propus obiective îndrăznețe, astfel încât până la finalul anului să creștem cu aproape 15% volumul vânzărilor. Acordăm o importanță deosebită și serviciilor after sales. Astfel, estimăm o creștere de 35-40% a intrărilor în service/zi, iar pentru piesele de schimb estimăm o creștere a volumelor de minimum 10%. Pentru 2023, turnover-ul estimat este de 600.000 de euro”, a mai spus Valentin Mereu.

Punctul de lucru de la Galați include un atelier cu opt posturi de lucru, trei elevatoare mari cu capacitate de 23 t, trei elevatoare mici, cu capacitate de 5 t, precum și o stație ITP. Pentru punctul de vânzare, partenerul Iveco estimează un potențial total de vânzări în zonă de aproximativ 850 de unități anual. În ultimii 8 ani, Iveco a comercializat aproximativ 1.000 de vehicule utilitare în județul Galați.

MEq
By MEq martie 31, 2023 20:24