Un nou motor LNG pentru camioanele Scania

MEq
By MEq noiembrie 9, 2017 22:59

Un nou motor LNG pentru camioanele Scania

Scania lansează un motor inovator Euro 6, pe gaz, cu o putere de 410 hp. Motorul de 13 litri poate fi utilizat pe camioane atât în transport pe distanțe lungi, cât și în construcții. Performanțele sale sunt comparabile cu ale unui motor diesel de aceleași dimensiuni. Motorul nou dezvoltat este ultima completare în gama de soluții economice de transport de la Scania și oferă reduceri de CO2 de 15 până la 90%.

„Există un interes considerabil în Europa în ceea ce privește soluțiile de transport pe gaz, pe distanțe lungi”, spune Henrik Eng, Product Director Urban, Scania Trucks. „Motorul îndeplinește aceste nevoi cu toate beneficiile totale ale economiei de funcționare pe gaz și fără dezavantaje”.

Noul motor are o putere de 410 hp și 2000 Nm în intervalul 1100 – 1.400 rpm. Aceste cifre sunt comparabile cu ale motoarelor diesel de dimensiuni similare. Cu LNG (gaz natural lichefiat), un camion cu semiremorcă de până la 40 de tone poate parcurge 1100 km fără realimentare. Cu rezervoare duble de LNG pe camioane cu șasiu rigid este posibilă parcurgerea unei distanțe de până la 1.600 km.

„Până în prezent, majoritatea motoarelor pe gaz fie au fost prea slabe, fie au avut o autonomie insuficientă pentru a fi foarte utile în transporturile grele și pe distanțe lungi. Însă Scania a rezolvat aceste probleme cu acest motor și poate oferi acum niveluri reduse de CO2, precum și o creștere a profitabilității clienților”, spune Johan Mühlbach, Product Manager Gas, Scania Trucks.

MEq
By MEq noiembrie 9, 2017 22:59