Un nou încărcător subteran Sandvik: LH202

MEq
By MEq septembrie 26, 2017 20:40

Un nou încărcător subteran Sandvik: LH202

Sandvik introduce un nou încărcător de 3 tone (LHD) pentru aplicații subterane în galerii înguste, care oferă o fiabilitate, o productivitate și o siguranță nemaiîntâlnite anterior în clasa sa de dimensiuni.

Noul încărcător Sandvik LH202 este destinat aplicațiilor miniere în galerii înguste, cu lățimi între 2 și 2,5 m. Acesta a fost conceput pentru a îmbunătăți flexibilitatea și siguranța operatorului atunci când lucrează în galerii înguste.

Modelul LH202 abundă în funcții care ajută minele să-și maximizeze cantitățile de material extrase și să reducă la minimum costurile de extracție. Acesta a fost proiectat pentru a avea dimensiuni (lățime, lungime) și o rază de virare optime. Sandvik LH202 poate reduce costul per tonă cu până la 36%, datorită lățimii de operare reduse și capacității mai mari, comparativ cu alte încărcătoare din aceeași clasă de dimensiuni.

„Datorită dimensiunilor sale compacte și transmisiei avansate, Sandvik LH202 este ușor de condus și manevrat în spații strâmte, tipice pentru tunelurile înguste”, spune Kimmo Ulvelin, Product Line Manager pentru încărcătoare Narrow Vein & Low Profile la Sandvik Mining and Rock Technology .

„Odată cu acest design sigur, am mutat poziția operatorului mai departe de potențialele căderi de pietre în timpul încărcării cupei. Vizibilitatea îmbunătățită și puternicele lumini cu LED contribuie la reducerea riscului de coliziune, iar punctele de întreținere zilnică reduc riscul de alunecare sau cădere. Ergonomia crescută în compartimentul operatorului îi oferă acestuia mai mult confort în timpul turelor de lucru, ajutându-l să se concentreze asupra productivității”, spune Ashleigh Braddock, Global Sales and Marketing Support Manager.

Pentru a permite utilizarea lui LH202 și pe piețe mai puțin reglementate privind emisiile, noul încărcător va fi disponibil fie cu un motor Tier 2, fie cu unul Tier 4. Noul Sandvik LH202 completează o ofertă cuprinzătoare de încărcătoare Sandvik proiectate pentru operații în galerii înguste. De la modelul LH201, cel mai mic încărcător Sandvik, cu o sarcină utilă de o tonă și capabil să lucreze în tuneluri cu lățimi de 1,5 m, până la LH307, cu o capacitate de 6,7 t, pentru tuneluri cu o lățime mai mare de 3 m, Sandvik oferă încărcătoare subterane cu o capacitate optimizată pentru o operare unică.

Sandvik LH202 narrow-vein loader

MEq
By MEq septembrie 26, 2017 20:40