Un nou excavator Takeuchi, cel mai mare din gama producătorului

MEq
By MEq februarie 28, 2017 10:20

Un nou excavator Takeuchi, cel mai mare din gama producătorului

Takeuchi, lider mondial în segmentul echipamentelor compacte, a lansat anul trecut în noiembrie excavatorul hidraulic TB2150. Reproiectat de la zero, modelul TB2150 vine să înlocuiască excavatorul Seriei 2, TB1140. Mai mult, noul TB2150 este cel mai mare şi mai puternic excavator din linia de produse Takeuchi. Cu o masă operaţională de 15,640 kg, utilajul oferă funcţionalitate, performanță şi confort superioare modelului pe care îl înlocuieşte.

Noul TB2150 asigură o adâncime maximă de săpare de 5,475 mm, o înălţime maximă de descărcare de 6,220 mm, are o rază maximă orizontală de 8,760 mm şi o forţă maximă de rupere a cupei de 10,065 kg. Acţionat de un motor diesel Deutz TCD de 3.6 litri supraalimentat, conform cu norma de emisii Tier 4F, excavatorul dezvoltă o putere de 85 kW (cu 10% mai mult decât modelul anterior) şi un cuplu de 460 Nm la 1600 rpm (o creştere de 19%). Motorul utilizează un sistem de post-tratare DOC + SCR ce necesită DEF.

Cabina de lucru a operatorului a fost complet reproiectată, având un design interior inspirat din stilul industriei auto. Este mai spaţioasă, dispune de un scaun cu încălzire şi suspensie pneumatică, iar monitorul color multifuncţional informează permanent operatorul despre performanţele maşinii. În plus, excavatorul include supape de siguranţă braţ şi balansier, sistem de avertizare la suprasarcină şi p nouă cameră retrovizoare ce afişează imaginile pe monitorul din cabină. De asemenea, au fost îmbunătăţite mentenabilitatea şi timpii de funcţionare prin simplificarea accesului la punctele cheie de întreţinere – aceasta include şi o creştere cu aprox. 5% a capacităţii rezervorului, precum şi faptul că motorul nu are filtru de particule DPF care să necesite mentenanţă. Nu în ultimul rând, utilajul vine standard cu noul sistem telematic Takeuchi Fleet Management.

MEq
By MEq februarie 28, 2017 10:20