Noul cap procesor pentru recoltare Log Max 3000T

MEq
By MEq septembrie 15, 2016 01:46

Noul cap procesor pentru recoltare Log Max 3000T

Cu noul 3000T, Log Max a dorit realizarea unui cap procesor mai uşor şi mai compact. Aceasta a însemnat revizuirea geometriei cadrului şi a cutiei ferăstrăului, pentru a obţine un echipament nu doar mai uşor şi mai suplu, ci şi mai performant. Iar rezultatul este un cap procesor eficient, destinat harvesterelor din clasa de greutate 10-14 t, pentru tăieri primare şi rărituri.

Acest cap puternic cântăreşte 623 kg, fiind alegerea potrivită pentru braţe cu rază lungă de acţiune. Log Max 3000T echipat cu unităţi de tăiat Log Max 218 şi 318 de prima generaţie oferă performanțe hidraulice îmbunătăţite, având o capacitate de tăiere de până la 56 cm diametru.
Componenta cheie a sistemului True-Cut este motorul inteligent al ferăstrăului. Prin monitorizarea continuă a turaţiei motorului şi reglarea ratei de alimentare, sistemul True-Cut menţine o viteză aproape constantă a lanţului de 40 m/s pe durata întregului ciclu de tăiere. Acest lucru conduce la o performanță impresionantă de tăiere – True-Cut este cu până la 35% mai rapid decât unitățile convenționale de tăiere.

Prin poziționarea supapei de control al turației motorului în interiorul motorului, acesta este capabil să reacționeze imediat la schimbările turaţiei motorului; practic, elimină turaţiile în exces, întâlnite la unităţile de tăiere convenționale. Nu numai că reduce stresul asupra motorului, dar oferă şi un mediu de lucru mai sigur prin reducerea riscului de rupere a lanțului.

Unitățile de ferăstrău True-Cut au un cilindru cu o cursă mai lungă și un senzor de control al tăierii cu o rezoluție mai mare. Aceste adaosuri asigură un control mai precis al barei ferăstrăului, rezultând o performanță de tăiere mai bună. Sistemul True-Cut este optimizat din fabrică și nu necesită nicio modificare a setărilor în teren.

Noua geometrie a cadrului îmbunătăţeşte măsurarea lungimii şi a diametrului arborelui tăiat. Partea superioară a cadrului a fost înclinată înainte pentru a preveni înfundarea orificiului rolei de măsurare cu coajă de copac. De asemenea, geometria cutiei ferăstrăului pentru poziţionarea lui, precum şi cilindrul permit un control mai bun pe durata ciclului de tăiere şi asigură o tăiere continuă şi precisă într-un timp mai scurt.

Standard, capul este echipat cu două motoare hidraulice, de 364 cc, ce asigură un cuplu de 16,8 kN şi o viteză de alimentare de până la 4,8 m/s. Un motor opțional de 398 cc este capabil de o viteză de 4,3 m/s, forța maximă de alimentare fiind de 19,1 kN. Toate conexiunile hidraulice sunt acum de tipul ORFS.

MEq
By MEq septembrie 15, 2016 01:46