Un nou braţ ridicător pentru excavatoarele Hydrema MX Rail

MEq
By MEq octombrie 6, 2017 15:48

Un nou braţ ridicător pentru excavatoarele Hydrema MX Rail

Hydrema oferă cu succes utilaje pentru lucrări de întreținere pe calea ferată și pune un accent puternic pe continuarea dezvoltării de soluții pentru acest sector. Prin urmare, introduce un braţ elevator detașabil – ce poate fi montat pe excavatoarele Hydrema MX16 RAIL și MX20 RAIL. Braţul telescopic are o rază maximă de 12,2 m și este construit special pentru lucrări de întreţinere pe calea ferată.

Braţul ridicător constă dintr-o macara telescopică montată pe o consolă. Acesta este amplasat pe modulul de cale ferată situat în spatele excavatorului și este detașabil. Acest lucru face mai ușoară detaşarea echipamentului de ridicare, astfel încât excavatorul să poată lucra și independent. Pentru a profita la maximum atât de sistemul de ridicare, cât și de excavator, macaraua este montată pe partea stângă a consolei de ridicare.

Nacela este transportată pe suporţi personalizaţi de pe consola de ridicare și poate fi rapid montată pe macara cu ajutorul unei cuple rapide. De asemenea, poate susţine 2 persoane + uneltele de lucru (masa max. admisă 200 kg). Braţul este conform cu standardul european pentru platforme mobile de lucru la înălţime EN-280.2015. Toate funcţiile pot fi controlate prin intermediul unei telecomenzi.

Braţul este proiectat special pentru lucrări de întreţinere feroviare, motiv pentru care prezintă diferenţe semnificative faţă de o macara standard montată pe autosaşiu. Echipamentul include:
– Un sistem de limitare a înălţimii şi rotaţiei;
– Un sistem de rotire heavy-duty, care îi permite să menţină nacela în poziţie ridicată chiar şi pe șine în pantă;
– Împământare pentru toate componentele, pentru o siguranţă maximă;
– Excavatorul se poate deplasa pe șine chiar cu operator în nacelă (cu până la 3 km/h).

Macaraua (fără nacelă) este omologată în conformitate cu EN-12999 și poate fi folosită ca macara independentă pentru ridicare, în cazul în care capacitatea maximă de ridicare este de max. 700 kg.

MEq
By MEq octombrie 6, 2017 15:48