Ultima noutate Scania la ConExpo: un motor Tier 4F de 9 l

MEq
By MEq martie 9, 2017 23:19

Ultima noutate Scania la ConExpo: un motor Tier 4F de 9 l

La cel mai mare târg din America de Nord dedicat utilajelor şi tehnologiilor din construcţii, ConExpo, Scania şi-a etalat gama de motoare eficiente conforme cu standardele de emisii Tier 4 final şi Stage V.

„Suntem mândri să ne prezentăm portofoliul larg de motoare eficiente din punctul de vedere al consumului combustibil şi cu emisii reduse, destinate pentru o multitudine de aplicaţii”, a spus Mikael Lindner, preşedinte Scania SUA. „Și la fel de mândri suntem pentru rețeaua noastră de servicii care ajută la creșterea profitabilității clienților noștri.”

Vizitatorii standului Scania au făcut cunoştinţă cu ultima noutate din gama Scania – un motor de 9 litri cu 5 cilindri, conform cu standardul Tier 4 final. Acesta utilizează sistemul de posttratare Scania cu recircularea gazelor de evacuare (EGR) și reducere catalitică selectivă (SCR), fără a necesita filtru de particule diesel (DPF).

În rândul produselor expuse s-au aflat, de asemenea, motorul deja testat de 13 litri, cu 6 cilindri în line, precum şi cel V8 de 16,4 litri. Toate sunt conforme cu cele mai stricte reglementări privind emisiile, inclusiv Tier 4 final şi Stage V. Primele soluţii conforme cu standardul Tier 4 final au fost introduse de Scania în 2012, iar de atunci producătorul le-a actualizat încontinuu. Apoi, primele motoare conforme cu Stage V au fost prezentate de Scania în aprilie, la Bauma Munchen 2016 – cu mult în avans faţă de 2019, anul în care va intra în vigoare legislația Stage V.

Produsele Scania fac parte dintr-un sistem modular, ce oferă piese încercate și testate care sunt construite în serie mare, bazându-se pe experiența companiei în aplicații industriale și marine, precum și în segmentele de camioane și autobuze. Toate produsele împart componente, piese şi servicii, asigurând astfel o disponibilitate ridicată și acces la servicii rapide și de încredere de la aproximativ 2.000 de puncte de service Scania la nivel mondial.

Motoarele Scania sunt utilizate în aplicații de generare a energiei și în aplicații industriale, precum concasare, excavare, încărcare și stivuire. Motoarele sunt dotate cu sisteme de management al motorului și de control al emisiilor, dezvoltate de propriii inginerii Scania. Sistemele de management al motorului sunt optimizate pentru fiecare aplicație, având ca rezultat performanțe deosebite și o eficiență excelentă a consumului de combustibil.

MEq
By MEq martie 9, 2017 23:19