TX 1000 este cel mai nou membru în familia Dingo a producătorului american Toro

MEq
By MEq decembrie 10, 2015 02:12

TX 1000 este cel mai nou membru în familia Dingo a producătorului american Toro

Toro Company a lansat în toamna acestui an cel mai nou şi mai puternic miniîncărcător utilitar compact din seria Dingo: TX 1000. Noul memru al familiei Dingo are o capacitate operaţională de 453,5 kg, cea mai mare în categoria sa.

Cu braţele extinse la maximum, miniîncărcătorul compact şenilat are o înălţime impresionantă la bolţul cupei de 205 cm, care îi permite să încarce minidumpere cu descărcare laterală şi camionete de o tonă. O caracteristică unică în această categorie de utilaje este legată de faptul că acest încărcător mini are braţe cu ridicare verticală; astfel încărcătura este ţinută mai aproape de utilaj, permiţând operatorului să ridice în siguranţă o sarcină mai mare. De asemenea, descărcarea la înălţime maximă este mai eficientă. Braţele cu ridicare verticală se pretează foarte bine şi în „aplicaţii verticale”, în care maşina este echipată cu foreză pentru gropi (sfredel) sau ciocan hidraulic. O altă caracteristică exclusivă a noului TX 1000 este raportul putere-greutate. Modelul cu cale îngustă are 1.184 kg, în vreme ce modelul lat (wide-track) cântăreşte 1266 kg. De altfel, modelul wide-track poate ridica mai mult decât orice miniîncărcător utilitar compact (CUL) în categoria sa.

09282015_dingoTX1000_1

Pe lângă un nivel ridicat de utilitate în aplicaţii generale de construcţii sau de amenajări peisagistice, TX 1000 poate fi echipat cu o serie de ataşamente de lucru (peste 20). Printre acestea se numără: plug pentru săparea de canale de irigaţii sau instalarea de cabluri subterane; ataşament cu cap pentru foraj sub trotuare sau în spaţii cu restricţii; săpător cu lanţ de mare viteză pentru proiecte de dimensiuni mici şi medii etc. Cu nu mai puţin de 9 modele diferite (împreună cu noul TX 1000), pe roţi sau şenile, pe benzină sau diesel, Toro oferă o linie completă de miniîncărcătoare utilitare compacte.

MEq
By MEq decembrie 10, 2015 02:12