Trio Volvo la Elmia Wood 2017

MEq
By MEq iunie 13, 2017 17:20

Trio Volvo la Elmia Wood 2017

Volvo Construction Equipment, Volvo Penta și Volvo Trucks și-au unit forțele pentru a prezenta o ofertă cuprinzătoare clienților din sectorul forestier, la târgul internațional Elmia Wood 2017 din Suedia.

Volvo CE
Volvo Construction Equipment are o gamă largă de produse pentru excavare și lucrări terasiere, dar și pentru construcția de drumuri forestiere și lucrări pe șantiere forestiere. Oferă echipamente și soluții adaptate acestei industrii, precum încărcătorul frontal L180 High-Lift, cu o rază de lucru excelentă pentru o productivitate optimă și cinematică paralelă TP (torque parallel) patentată, ce permite brațelor să rămână perfect paralele pe întregul interval de ridicare, asigurând o stabilitate excepțională a sarcinii. Volvo CE a mai expus încărcătoarele frontale de mari dimensiuni L120H și L150H, excavatorul pe șenile ECR235EL și excavatorul compact ECR88D.

Volvo Penta
Volvo Penta produce o gamă de motoare ce propulsează utilajele pentru recoltare și transport, tăierea și mărunțirea lemnului, curățarea terenurilor și mulcire. Eficiența combustibilului, performanțele excelente și ușurința instalării sunt avantaje pe care le pot avea clienții de pe urma întregii game de motoare. Volvo Penta a expus motoare optimizate pentru nevoile prezente și viitoare, inclusiv un model D16 cu Stage IV, ce oferă o densitate mare de putere și este ideal în multe aplicații de prelucrare a lemnului. Compania a venit și cu un nou motor în gama EU Stage V, ce oferă toate avantajele conceptului său de vârf Stage V.

„Lucrăm cu un număr din ce în ce mai mare de clienți din sectorul forestier”, spune Johan Carlsson, chief technology officer la Volvo Penta. „Feedback-ul pe care-l avem atât de la producătorii originali de echipamente, cât și de la operatori ne ajută să dezvoltăm produse care să corespundă nevoilor lor. Într-o industrie atât de diversă, motoarele noastre trebuie să asigure performanțele adecvate atât pentru conducerea mașinii, cât și pentru acționarea în anumite operațiuni forestiere de exploatare.

Volvo Trucks
Volvo Trucks produce o gamă de camioane ce asigură transportul eficient al lemnului datorită grupului motopropulsor optimizat. Caracteristicile sale includ: Volvo Dynamic Steering, care reduce presiunea asupra gâtului și umerilor șoferului, pentru stabilitate și control optim; noua cutie de viteze I-Shift cu trepte de forță, care face mult mai ușoară pornirea de pe loc cu sarcini grele (și permite o viteză de croazieră la turații mai mici, pentru a economisi combustibil). În plus, ridicarea axei Tandem crește economia de combustibil, precum și manevrabilitatea în timpul conducerii fără încărcătură; iar sistemul de frânare ”Stretch Brake” încetinește remorca și redresează ansamblul la coborârea pantelor pe drum alunecos prin aplicarea impulsurilor de frânare la remorcă.

MEq
By MEq iunie 13, 2017 17:20