Trimble și Rototilt, împreună pentru o orientare precisă și un control complet în orice poziție

MEq
By MEq martie 15, 2016 11:17

Trimble și Rototilt, împreună pentru o orientare precisă și un control complet în orice poziție

Trimble şi Rototilt au anunţat că de acum înainte operatorii de excavator pot realiza orientarea şi ghidarea precisă a cupei atunci când utilizează un ataşament de tip rotor basculant, graţie soluţiei de poziţionare precise Rototilt (Rototilt Positioning Solution) şi sistemului GCS900 Grade Control de la Trimble.

„Am finalizat cu succes testele împreună cu Trimble, iar acum putem conecta soluţia de poziționare Rototilt cu sistemul GCS900 Grade Control oferit de Trimble”, a declarat Per Väppling, vice-preşedinte de marketing şi vânzări, Rototilt Group AB. „Acest lucru permite operatorului să integreze rotorul basculant Rototilt unui sistem de control al pantei Trimble pentru a atinge o precizie și o productivitate semnificativ o mai bune.”
Folosind Rototilt Positioning Solution împreună cu sistemul Trimble GCS900 Grade Control, operatorii vor şti exact poziția atașamentului în raport cu excavarea în desfășurare. Această tehnologie inovatoare permite operatorului să vadă grafic atât înălțimea, cât și linia de rotație, ceea ce face atașamentul mai eficient pe şantiere, în aplicaţii precum săparea cu precizie în plan înclinat, excavarea în spații strâmte sau deplasarea de volume mari de pământ.

„Clienții noștri de utilaje grele erau în căutarea unei soluții care să le permită operatorilor de excavator să execute lucrări ghidate de nivelare, dar, totodată, să controleze atașamentele cuplate la rotorul basculant”, a declarat Ryan Kunisch, director de marketing al diviziei de inginerie civilă şi construcţii Trimble. „Lucrând îndeaproape cu Rototilt, am reuşit să acoperim această nevoie prin optimizarea performanței sistemului de control al pantei Trimble pe excavatoare echipate cu rotoare basculante Rototilt, permiţând operatorilor să fie mai precişi și eficienţi.”
Controlul înclinaţiei şi al unghiurilor de rotire ale atașamentului prin Rototilt Positioning Solution combinat cu o poziţionare precisă a sistemului oferit de Trimble poate însemna economii de timp și combustibil. Totodată, această nouă tehnologie face munca semnificativ mai ușoară pentru operator, prin faptul că poziția cupei și orientarea sunt întotdeauna vizibile, indiferent de cum este rotită cupa.
Sistemul Trimble GCS900 Grade Control pentru Rototilt Positioning Solution este disponibil acum la nivel mondial prin intermediul reţelei de dealeri SITECH.
_DSC8925_ret

MEq
By MEq martie 15, 2016 11:17