Transmisie în butucul roții pe cea mai mică remorcă forestieră Kesla

MEq
By MEq septembrie 26, 2023 17:15

Transmisie în butucul roții pe cea mai mică remorcă forestieră Kesla

Kesla Oyj, producătorul finlandez de macarale forestiere, echipamente de exploatare forestieră și tehnologie forestieră, introduce un mecanism de antrenare în butucul roților pe remorcile forestiere de 10 tone, cele mai mici din gama sa.

Kesla 114 este cea mai mică remorcă forestieră din gama Kesla și are o capacitate de încărcare de 10 tone. Disponibilă anterior doar cu transmisie orizontală (hidraulică) cu role (HD), modelul de remorcă este acum disponibil atât în versiunea H (nemotorizată, cu opțiunea de adaptare ulterioară la HD), cât și în versiunea ND (cu motor în butuc).

Transmisie în butucul roții pe cea mai mică remorcă forestieră KeslaND echivalează cu o acționare puternică în butuc. În timp ce transmisia orizontală (HD) este destinată utilizării ocazionale și necesităților mai ușoare de tracțiune, versiunea cu motor în butucul roții (ND) este destinată utilizării mai îndelungate și mai solicitante. Motoarele de tracțiune ale remorcii Kesla 114ND vin pe roțile spate. Sistemul de acționare al remorcii 114ND este proiectat ținând cont de tractoarele de dimensiuni medii.

Sistemul de antrenare este conectat la un mecanism de diferențial blocabil, care este activat mereu. Diferențialul asigură rotirea ambelor roți, asigurând astfel o bună tracțiune.

Remorca 114ND are o putere maximă de propulsie de 1,6 tone și o viteză maximă de 5 km/h. La transmisia orizontală cu role, cifrele echivalente sunt mai mici, respectiv de 1,4 tone și 2 km/h. Motoarele din butuci sunt controlate de sistemul hidraulic al tractorului, dar în toamnă va fi introdusă pe piață o supapă de antrenare pentru controlul electric al tracțiunii.

Remorca Kesla 114ND are anvelopele 500/50R17, iar anvelopele spate de tracțiune mare pot fi echipate și cu lanțuri. În plus, 114ND este disponibilă cu o gamă largă de echipamente, inclusiv zonă de încărcare tip forwarder.

Transmisia orizontală cu role HD poate fi adaptată ulterior la versiunea H. Versiunea H este cea mai economică opțiune și permite instalarea pe axa remorcii a unei macarale de încărcare din seria 300 (Kesla 305/T & 314/T, cu o rază de 6,9 – 8,7 m).

MEq
By MEq septembrie 26, 2023 17:15