Transmisie complet automată pe noul buldozer Cat D6T

MEq
By MEq martie 3, 2017 15:44

Transmisie complet automată pe noul buldozer Cat D6T

Noul buldozer Cat D6T dispune de o nouă transmisie automată ce-i îmbunătăţeşte performanţele şi-l ajută să obţină economii ale consumului de combustibil de până la 20%, în lucrări grele, şi de până la 30%, în aplicaţii uşoare şi de nivelare. Buldozerul complet automat este mai uşor de operat – e suficientă setarea vitezei la sol, iar transmisia cu patru rapoarte va ajusta trenul de rulare pentru o eficiență optimă.

Disponibilitatea întregii game de tehnologii Cat Connect GRADE pentru buldozere permite echiparea lui D6T pentru aplicaţii. Cat GRADE cu Slope Assist este acum standard pe D6T, oferind asistență de bază la poziționarea lamei (unghiul de înclinare), fără a necesita un hardware adăugat sau semnal GPS.

Eficiența transmisiei automate cu 4 trepte
Noul D6T folosește o transmisie powershift cu patru trepte, automată, cu ambreiaj cu blocare completă, pentru a asigura o creștere semnificativă a eficienței consumului de combustibil. Operatorul setează pur și simplu viteza dorită la sol, iar sistemul Auto Shift selectează automat și lin treapta optimă și turația motorului pentru a se potrivi condițiilor de operare.
Noua transmisie de pe D6T adaugă o treaptă de viteze între primul și al doilea interval pentru schimbarea lină și pentru a menține puterea la sol în timpul schimbărilor de sarcină. Treapta adăugată menţine utilajul în modul de operare cel mai eficient pentru un procent mai mare de timp. Operatorul percepe utilajul mai agresiv în condiţii de sol greu (noroi) și are o productivitate mai mare cu până la 2,5%.
Noul D6T este acţionat de eficientul motor Cat C9.3 ACERT, conform cu standardul de emisii EU Stage IV, ce dezvoltă o putere nominală de 161 kW.

Numeroase opţiuni ale tehnologiei GRADE
Tehnologiile Cat Connect GRADE fac munca mai eficientă şi mai precisă. Odată cu buldozerul D6T, clienţii beneficiază de o gamă largă de tehnologii cu care îşi pot echipa utilajul pentru a lucra mai bine. Aceste tehnologii, de la simplii indicatori ai inclinaţiei până la sistemul GPS integrat din fabrică, sunt asistate de Caterpillar şi de către distribuitorii Cat.

– Cat GRADE cu Slope Assist, o nouă caracteristică standard pe D6T, menţine automat poziţia prestabilită a lamei fără ajutorul unui hardware sau a semnalului GPS.
– Cat Slope Indicate (standard) afişează unghiul de înclinare al lamei, transversal şi longitudinal, pe monitorul principal, ajutând operatorul să lucreze precis în pante.
– Cat Stable Blade (standard) este complementar datelor introduse de operator pentru controlul lamei, pentru a obține mai repede și cu mai puțin efort un grad de finisare al terenului.
– Cat GRADE cu 3D este un sistem de control integrat din fabrică ce oferă ghidare tridimensională atât pentru împingerea materialului, cât şi pentru finisarea terenului. Sistemul dispune de antene montate pe cabină, iar opţiunea Cat AccuGrade Ready este inclusă, la fel ca şi sistemul AutoCarry, ce ajustează automat gradul de ridicare şi pasul lamei pentru a menţine încărcătura optimă în lamă.
– Cat AccuGrade este un sistem de control şi ghidare, instalat de către distribuitor, ce utilizează tehnologii laser, GNSS (sistem global de navigaţie prin satelit) sau UTS (staţie de urmărire universală) pentru a realiza contururi complexe şi lucrări precise de tăiere.
– AccuGrade Ready Option îi permite proprietarului utilajului să facă upgrade la un sistem AccuGrade 2D sau 3D, dacă se impune această cerinţă.

În plus față de tehnologiile de control şi ghidare, sistemul telematic Cat Product Link integrat pe D6T furnizează date în timp util – locația, orele de funcţionare, consumul de combustibil, productivitatea, timpul de relanti și codurile care diagnostic – este ușor de accesat prin intermediul interfeţei online VisionLink. Sistemul asistă proprietarii de utilaje să aibă un management mai eficient, îmbunătățind productivitatea și scăzând costurile de operare.
D6T rămâne un utilaj versatil, disponibil în configurații multiple ale trenului de rulare și cu o gamă largă de lame, pentru a potrivi maşina în funcţie de tipul de lucrare solicitat. Echipamentele disponibile montate în spate includ o nouă bară de tracţiune, scarificator paralelogram cu dinţi multipli.

MEq
By MEq martie 3, 2017 15:44