Topcon lansează Falcon 8, o dronă cu 8 elice pentru colectarea de date

MEq
By MEq noiembrie 27, 2015 15:30

Topcon lansează Falcon 8, o dronă cu 8 elice pentru colectarea de date

Antreprenorii, topografii şi inginerii găsesc tot felul de aplicații noi și utile pentru sistemele aeriene fără pilot, cunoscute sub denumirea de drone.

Astfel, Topcon a introdus pe această piață un nou produs, denumit Falcon 8 si dezvoltat impreuna cu compania germana Ascending Technologies GmbH, conceput pentru controlul și monitorizarea șantierelor, precum și pentru aplicații de topografie și cartografiere. Acest UAS (unmanned aerial system) este echipat cu 8 rotoare, poate decola din orice loc și poate fi manevrat în condiții de vânt și spații mici.

Potrivit Topcon, Falcon 8 este adecvat pentru proiecte de mapare sau modelare de până la 85 de acri, oferind imagini de înaltă rezoluţie. Topcon oferă două versiuni ale Falcon 8: GeoExpert (pentru proiecte de topografie, modelare și cartografiere) și InspectionPro (pentru inspecție industrială și aplicații de monitorizare). GeoExpert dispune de o cameră HD RGB Sony Alpha R7, în timp ce InspectionPro vine cu o combinație de aparat foto cu senzor infraroșu Panasonic Lumix DMC-TZ71 + FLIR TAU 640. Ambele versiuni pot oferi imagini video în timp real și furniza monitorizare de date, precum şi foto tagging pentru a genera materiale ușor de editat. Funcţia pilot automat de siguranță oferă trei niveluri de redundanță pentru protecție împotriva prăbuşirii sau a pierderii controlului. De asemenea, trei dispozitive de măsurare inerțiale sincronizează toate datele detectate de acest tip de dronă (UAS).

topcon_444446_topcon_falcon_8_f_20150801_015

MEq
By MEq noiembrie 27, 2015 15:30