Tocătorul de mărunțire AK 640 SA, într-o clasă a sa proprie

MEq
By MEq februarie 8, 2022 18:07

Tocătorul de mărunțire AK 640 SA, într-o clasă a sa proprie

Tocătorul de mărunțire AK 640 SA de la Doppstadt îndeplinește cele mai înalte cerințe în prelucrarea deșeurilor din lemn, a deșeurilor verzi și a multor alte materiale. Nu numai că dispune de un sistem hidraulic și de evacuare eficient, dar asigură și o operare sigură și ușoară.

Modelul AK 640 SA este flagship-ul seriei consacrate AK. Proiectat ca șasiu semiremorcă cu 3 axe centrale, AK 640 SA poate fi transportat rapid si la un cost redus în orice moment. Datorită benzii transportoare spate de 7,5 m, care poate fi pliată hidraulic cu ușurință, robustul utilaj este configurat rapid pentru operare. În plus, buncărul lung de alimentare permite viteze mari de producție și facilitează încărcarea – chiar și în cazul materialului tocat voluminos.

Sistem modern de evacuare a emisiilor
AK 640 SA este prevăzut cu un sistem eficient de evacuare a emisiilor, sistem ce respectă ultimul standard de emisii E5, îndeplinind astfel toate cerințele actuale de mediu. Cu o unitate AGN (post-tratare a gazelor) integrată și un sistem Adblue încălzit, obține o performanță ridicată a motorului la tratarea maximă a gazelor de evacuare. Izolația integrală reduce temperatura suprafeței și astfel riscul de incendiu, mai ales în medii cu foarte mult praf. Toate componentele sunt din oțel inoxidabil și asigură o protecție maximă împotriva coroziunii.

Împreună cu modul Eco, folosit pe AK 640 SA, sistemul de evacuare atinge o eficiență foarte ridicată. Printre altele, acest sistem inteligent se asigură că performanța motorului va fi redusă în cazul funcționării la sarcină mică a rotorului. Acest lucru nu numai că economisește combustibil, dar sprijină și tratarea gazelor de evacuare, pentru o mai bună protecție a mediului.

Construcție bună și întreținere ușoară
Tocătorul de mărunțire AK 640 SA este echipat cu o curea lungă de transmisie, care asigură o transmisie continuă a puterii. Cu ajutorul dispozitivului hidraulic de pretensionare a curelei, aceasta este întotdeauna ideal tensionată. Datorită efectului de atenuare, durata de viață a utilajului este prelungită substanțial. Turbocuplarea joacă are aici un rol important, protejând eficient motorul.

Un alt element esențial este întreținerea ușoară a lui AK. Designul tocătorului de maruntire permite accesul optim la camera de mărunțire, făcând astfel întreținerea zilnică a rotorului convenabilă și simplă. Ciocanele tamburului pot fi schimbate la fel de ușor. Prin rețeaua sa de service, Doppstadt poate oferi ajutor rapid și direct prin diagnosticare la distanță și sisteme telematice.

Control inteligent
Pe lângă sistemul hidraulic și de evacuare bine proiectate, AK 640 SA dispune de câteva funcții suplimentare, precum telecomanda inteligentă, care oferă o siguranță maximă a accesului la utilaj. Tocătorul poate fi controlat cu ușurință sau i se poate regla viteza de alimentare cu material prin intermediul panoului de control, fără a necesita pornirea motorului.

Telecomanda standard preia controlul tuturor funcțiilor relevante ale tocătorului de mărunțire. Un alt reper tehnic este modul automat. Acesta permite pornirea sau oprirea funcțiilor de zi cu zi ale lui AK în mod sistematic, una câte una, la o singură apăsare de buton.

MEq
By MEq februarie 8, 2022 18:07