Tocătoarele mobile Komptech știu ce trebuie făcut cu deșeurile lemnoase

MEq
By MEq februarie 2, 2022 14:46

Tocătoarele mobile Komptech știu ce trebuie făcut cu deșeurile lemnoase

Deșeurile din lemn se referă la lemnul industrial și uzat care trebuie colectat și eliminat separat, în conformitate cu reglementările privind economia circulară. În procesarea biomasei și a deșeurilor din lemn este nevoie de utilaje eficiente, concepute pentru a obține cele mai bune rezultate posibile din diferitele materiale prelucrate.

În funcție de proveniența lor, deșeurile lemnoase pot fi contaminate cu substanțe precum vopsele, compuși organici halogeni și conservanți pentru lemn. În consecință, se reciclează mult mai puțin deșeu lemnos decât este folosit pentru energie (de exemplu, 17% până la 77% în Germania, în 2016). De pildă, ordonanța Waste Wood Act acordă acestor două utilizări același statut, dar asta s-ar putea schimba. În prezent, guvernul german analizează modul în care legislația privind recuperarea deșeurilor din lemn poate fi modificată pentru a aborda progresul tehnic și analitic. Komptech urmărește acest proces și îl ia în considerare, pentru perfecționarea proceselor sale de tratare a deșeurilor.

Tocătoarele mobile Komptech știu ce trebuie făcut cu deșeurile lemnoaseUtilizări ale deșeurilor din lemn
Deșeurile din lemn sunt împărțite în patru categorii, în funcție de periculozitatea contaminanților din el. Categoria A I se referă la lemnul în starea naturală, fără contaminare semnificativă; Categoria A IV înseamnă lemn folosit, tratat cu substanțe de conservare. Astfel, categoria determină condițiile în care deșeurile lemnoase prelucrate pot fi reciclate sau utilizate drept combustibil într-o instalație de cogenerare cu biomasă, sau dacă pot fi utilizate numai în instalații de cogenerare care au o filtrare extinsă a gazelor de evacuare. Cea mai frecventă utilizare a deșeurilor din lemn netratate este fabricarea materialelor de construcție din lemn, precum plăcile aglomerate.

Tratament în funcție de clasele de particule
După o verificare vizuală în timpul recepționării și presortării manuale, deșeurile lemnoase sunt mărunțite până la dimensiunea granulelor care este cea mai potrivită pentru utilizarea ulterioară. În primul rând, resturile metalice sunt eliminate. În mod normal, dimensiunile particulelor se conformează categoriilor din EN ISA 17225, care definește clasele de particule ale combustibililor solizi biogenici. În cazul în care deșeurile din lemn urmează să fie utilizate ca material recuperat, acestea sunt mărunțite din nou și trec printr-o altă etapă, rezultând așchii fine pentru plăci din așchii lemnoase (PAL).

Tocătoarele mobile Komptech știu ce trebuie făcut cu deșeurile lemnoaseProcesare în una sau două etape (P200, P100, P63)
Tocătoarele mobile Crambo și Terminator de la Komptech sunt potrivite pentru procesarea într-o singură etapă conform specificațiilor P200 și P100. Ambele sunt tocătoare cu turație redusă, care nu sunt afectate de resturile metalice. Procesarea în două etape este recomandată pentru mărunțirea deșeurilor lemnoase la clasele de particule P100 și P63. O sită stea înainte de tocător, precum Komptech Multistar One, generează o fracție definită cu precizie, returnând materialul supradimensionat în procesul de tocare. Calitatea produsului poate fi îmbunătățită în continuare prin adăugarea unui separator cu flux turbionar și a unei benzi cu magnet. Aceste utilaje pot fi mobile sau staționare, iar modelele Crambo și Terminator sunt disponibile și în versiuni e-mobile.

Pre- și după mărunțire (P100, P63 și P45)
Materialul rezultat din clasa de particule 45 este adesea solicitat pentru recuperarea de material din deșeurile lemnoase. Pentru a obține acest lucru, se pot combina două tocătoare. De exemplu, un tocător Crambo se poate ocupa de pre-mărunțire, proces în care obiectele combinate din lemn și metal trebuie deschise cât mai mult posibil. În urma separării metalelor, un utilaj Komptech Axtor poate face o post-mărunțire eficientă. Axtor poate fi configurat pentru a adapta materialul în funcție de cerințe.

MEq
By MEq februarie 2, 2022 14:46