TL30.70 este cel mai nou manipulator telescopic de la Bobcat

MEq
By MEq decembrie 6, 2017 21:18

TL30.70 este cel mai nou manipulator telescopic de la Bobcat

Cu o capacitate maximă de ridicare de 3 t și o înălțime maximă de ridicare de aproape 7 m, noul manipulator telescopic TL30.70 de la Bobcat este proiectat pentru o gamă largă de aplicații din industria construcțiilor și de închirieri.

TL30.70 este o alternativă excelentă, compactă și rentabilă la modelele mari de 7 m, în special acolo unde spațiile de lucru sunt limitate și este necesară o manevrabilitate sporită. În plus, performanța nu este compromisă, deoarece TL30.70 oferă o deschidere maximă orizontală de 4 m cu o sarcină mai mare de 1 t. La înălțimea maximă de ridicare, utilizatorii pot ridica până la 2 t, adică suficient pentru a plasa un palet de cărămizi grele, în cele mai multe condiții. Caracterul compact și stabilitatea modelului TL30.70 fac ca acest utilaj să fie un instrument perfect „pick and go“ sau pentru ridicarea materialelor la înălțime.

La fel ca manipulatoarele telescopice actuale TL26.60 și TL30.60 din gama Bobcat, TL30.70 este disponibil cu două înălțimi diferite ale mașinii, cu o cabină care poate fi montată în două moduri diferite – într-o poziție joasă, ce are ca rezultat o înălțime foarte scăzută de 2,1 m, sau o poziție mai înaltă, pentru o vizibilitate optimizată. În mod standard, cabina este suspendată, pentru a îmbunătăți confortul în timpul deplasării.

Transmisie hidrostatică
La fel ca toate manipulatoarele telescopice Bobcat, TL30.70 dispune de o transmisie hidrostatică de mare capacitate, ce permite o deplasare lină și precisă la viteză mică, având capacitatea de a accelera sau a lucra greu atunci când este necesar. Transmisia automată Bobcat auto-shift adaptează automat cuplul și viteza motorului la nivelul dorit pentru lucrare. Operatorii nu trebuie să ia mâinile de pe joystick pentru a schimba viteza. Nu în ultimul rând, această transmisie premium este echipată cu funcție inching care îi permite operatorului să fie și mai precis în aplicațiile la viteză redusă, fără a fi nevoie să utilizeze frânele, reducând oboseala și sporind siguranța.

TL30.70 are caracteristici care cresc ușurința utilizării:
– Joystick multifuncțional ergonomic în dotarea standard – toate funcțiile brațului și direcția de deplasare sunt permanent în mâinile operatorului.
– Frână de parcare automată, o caracteristică unică pe piață, pentru creșterea siguranței și a confortului operatorului.
– Boom Cushion Retract – funcție ce încetinește automat viteza brațului atunci când acesta este aproape retras sau atinge unghiuri minime/maxime, sporind siguranța și încrederea operatorului.
– Ventilator automat reversibil – se poate seta un ciclu de timp pentru curățarea radiatoarelor și a grilei de admisie a aerului; o modalitate simplă de a menține răcirea eficientă.
– Scaun cu suspensie pneumatică – inclusiv suspensii longitudinale și cu frecvență joasă. Sunt disponibile numeroase ajustări pentru a permite operatorului să găsească cea mai confortabilă poziție.

Motor diesel Bobcat D34
Pentru ca TL30.70 să fie perfect adaptat aplicației clientului, sunt disponibile două versiuni diferite ale motorului D34. Prima este un motor Stage IIIB de 55 kW (75 hp), care oferă o funcționare eficientă din punctul de vedere al costurilor. Pe lângă faptul că nu necesită SCR și AdBlue, beneficiile includ un acces mai bun la componentele motorului și o reducere a consumului de combustibil de până la 15% față de ciclurile tipice de lucru din construcții și alte industrii. Alternativa este motorul D34 de 75 kW (100 hp) Stage IV care oferă o putere excelentă pentru operațiuni mai grele, cu tehnologii de post-tratare și injecție DEF.

Specificații:
Capacitatea max. de ridicare: 3000 kg
Înălțimea max. de ridicare (cu anvelope de 20 inch): 6670 mm
Deschiderea max. orizontală a brațului: 4020 mm
Viteza max. de deplasare: 40 km/h
Puteri motor: 75 sau 100 hp

MEq
By MEq decembrie 6, 2017 21:18