Tigercat a ales versiunea Tier 4F de la FPT Industrial

MEq
By MEq decembrie 5, 2016 14:05

Tigercat a ales versiunea Tier 4F de la FPT Industrial

FPT Industrial va furniza motoare Tier 4F către producătorul canadian de utilaje forestiere Tigercat, pentru gama de skiddere, încărcătoare, feller bunchere pe şenile, harvestere, forwardere şi mulcere. De altfel, încă din 2013, FPT Industrial propulsează utilajele Tigercat cu motoare Tier 4 Interim, aici fiind incluse motoare NEF de 6.7 litri, apărute prima dată pe seria E de skiddere, pe modelele 620E, 630E şi 635E. Motorul mai mare de 8.7 litri, Cursor, a fost adaptat pentru feller buncherele 726E şi pentru mulcerele M726E.

Începând din ianuarie 2016, gama de utilaje Tigercat este propulsată de versiuni Tier 4 Final ale motoarelor NEF 45 și NEF 67, precum și de motoare Cursor 9 și Cursor 13. Fiecare dintre acestea dispune de sistemul patentat de post-tratare de înaltă eficiență FPT Industrial, HI-eSCR (High Efficiency Selective Catalytic Reduction) ce reduce oxizii de azot (NOx) cu peste 95%, pentru a îndeplini cerințele de emisii Tier 4F. Cu ajutorul acestei soluţii SCR, motoarele sunt simplificate din punct de vedere tehnologic și nu includ sistem de recirculare a gazelor de evacuare (EGR) sau un filtru de particule diesel (DPF). Astfel, intervalele de service sunt mai lungi, iar operatorul trebuie doar să realimenteze cu AD Blue, fără întreținere suplimentară. De asemenea, lipsa unui DPF înlătură riscul potențial de regenerare necontrolată în cazul neefectuării operaţiunilor de întreținere, ceea ce poate duce la incendii de pădure, având în vedere mediul în care aceste maşini lucrează.

Noul parteneriat între cele două companii va presupune, de asemenea, înlocuirea motoarelor concurente cu unele FPT Industrial pe utilajele Tigercat destinate țărilor reglementate în ceea ce priveşte emisiile scăzute. Acestea oferă puterea și eficiența consumului specifice unor motoare Tier 4 Final, dar se încadrează în norma Tier 2, deoarece nu au nevoie de sistem de post-tratare.
Tigercat a ales FPT Industrial ca partener datorită performanței și calității motoarelor sale, costurilor totale reduse de proprietate și fiabilităţii excepționale. Cele peste 500.000 de motoare pe care FPT Industrial le produce anual şi-au dovedit eficiența, fiind utilizate în unele dintre cele mai extreme condiții și locuri îndepărtate din lume. De la plantații până la păduri izolate la altitudini mari, din Noua Zeelandă până în Brazilia, motoarele FPT garantează putere echipamentelor Tigercat.

MEq
By MEq decembrie 5, 2016 14:05