Terex SK 452-20 mută sarcini mai mari cu o viteză de ridicare mai mare

MEq
By MEq iunie 28, 2017 17:26

Terex SK 452-20 mută sarcini mai mari cu o viteză de ridicare mai mare

Terex Cranes și-a modernizat linia de macarale turn odată cu adăugarea noii macarale hammerhead Terex SK 452-20. Dispunând de mai multe îmbunătățiri mecanice și structurale, macaraua turn hammerhead SK 452-20 are o capacitate maximă de 20 t și o capacitate de vârf de 2,5 t. Echipată cu un nou sistem de troliu, SK 452-20 are o viteză maximă impresionantă de ridicare de 190 m/min și o capacitate mai mare a tamburului, de 990 m.

„SK 452-20 este un nou model ce are la bază populara macara SK 415-20, iar clienții noștri au avut un rol important în faza de dezvoltare”, spune Angelo Cosmo, product marketing manager la Terex Cranes. „Am crescut viteza troliului cu 70%, iar capacitatea cablului macaralei, cu 90% – echivalentul a 30 de etaje de lucru sub cârlig. De asemenea, am făcut modificări structurale care fac configurarea și transportul mai rapide și mai ușoare. Aceste îmbunătățiri vor ajuta contractorii să-şi diminueze costurile de operare.”

Noul troliu de ridicare al macaralei SK 452-20 este construit folosind o tehnologie dovedită care să-l ajute pe operator să lucreze sigur și eficient. Motorul electric utilizează o transmisie cu invertor pentru mișcări netede și precizie de ridicare, în timp ce un sistem de control al motorului cu buclă închisă asigură redundanța prin controlul continuu al input-ului/output-ului și informarea operatorului despre starea macaralei. Limitatoarele sunt calibrate electronic din cabină. Troliul de ridicare este montat pe un cadru independent, ușor de asamblat și de demontat, și reduce costurile de transport ale componentelor superioare ale macaralei prin utilizarea mai eficientă a containerelor de transport.
Noul sistem de rotire constă din trei motoare de 7,5 kW (10 CP) care oferă capacități de rotire de 0,99 rpm. Designul constă într-un singur invertor pentru toate cele trei motoare. Sistemul de rotire este echipat cu un sistem automat de lubrifiere pentru a facilita întreținerea.

Platforma de pe contrabrațul macaralei a fost reconfigurată pentru a mări zona de lucru pentru tehnicieni atunci când asamblează/demontează sau efectuează lucrări de întreținere. De asemenea, conexiunea dintre unitatea de ridicare și contrabraț este realizată prin două bolţuri, pe partea din spate a unității, pentru o cuplare rapidă pentru transport. Balustradele se pliază în jos pentru a reduce eforturile de asamblare și dimensiunea de transport.

Terex SK 452-20 poate fi montată pe două sisteme de turn diferite: TS212 și HD23. Înălțimea maximă liberă în configurație standard este de 88,7 m; de asemenea, este disponibilă combinarea de diferite turnuri, dând clienților posibilitatea mai multor opțiuni de înălțime sub cârlig pentru cerințe diversificate ale locului de muncă. Scara de aluminiu preasamblată a macaralei este cu până la 70% mai ușoară decât cele anterioare, ceea ce elimină nevoia folosirii de unelte suplimentare sau macarale pentru mutarea sau asamblarea scării.

Cabina Terex EVO15 de pe macaraua SK 452-20 include cinci ferestre mari pentru o vizibilitate remarcabilă, iar la interior, un display color de 17,8 cm, cu meniu în mai multe limbi, ce afişează toate informațiile de care operatorul are nevoie în timpul ridicării. Noile joystick-uri de control configurabile și ergonomice asigură manevrarea precisă a sarcinilor. Căruciorul și contrabrațul macaralei pot fi, de asemenea, echipate cu camere video și ajustate din cabină pentru o vizibilitate bună asupra șantierului. Macaraua este, de asemenea, pregătită pentru monitorizare de la distanță.

MEq
By MEq iunie 28, 2017 17:26