Caterpillar va oferi un kit ”dual fuel” pentru instalare pe camioanele miniere 785C

MEq
By MEq noiembrie 20, 2017 21:50

Caterpillar va oferi un kit ”dual fuel” pentru instalare pe camioanele miniere 785C

Caterpillar va oferi un kit DGB (dynamic gas blending) pentru montare ulterioară pe camionul minier cu șasiu rigid Cat 785C. Tehnologia Cat Dynamic Blending (DGB) permite motoarelor să funcționeze atât pe combustibil diesel, cât și pe gaz natural lichefiat (LNG). De asemenea, reduce costul pentru combustibil, menținând însă puterea diesel și performanța tranzitorie.

„Am finalizat de curând validarea kit-ului de instalare pe camioanele miniere 785C cu rezultate excelente”, a declarat Steve Igoe, manager comercial pentru Gas Engine Business. „Kit-ul le va permite clienților să reducă semnificativ costurile pentru combustibil prin utilizarea gazului natural lichefiat (LNG). Gazul natural și gazul natural lichefiat oferă beneficii economice și de mediu industriei miniere.”

Kit-ul Retrofit 785C este primul sistem DGB oferit de Caterpillar pentru mașinile miniere și va fi disponibil pentru achiziționare începând cu ianuarie 2018 în rețeaua globală de distribuitori Cat. Pe viitor, Caterpillar va oferi și alte sisteme DGB.

„Kit-ul de instalare ulterioară este construit pe tehnologia testată Cat DGB și a fost utilizat în industria de petrol și gaze încă din 2013. Kit-ul asigură un vârf de substituție de până la 85% a combustibilului diesel cu gaz natural și obține aceleași performanțe, fiabilitate și sarcină utilă ca un camion diesel”, a spus Igoe. „Acest lucru le va permite clienților să realizeze o economie de 20 până la 40% în ceea ce privește costurile de combustibil, care pentru o mină mare se pot ridica la milioane de dolari, în fiecare an.”

MEq
By MEq noiembrie 20, 2017 21:50