Tehnologiile avansate Cat Grade se extind și la miniexcavatoarele Cat din clasa de 6-10 t

MEq
By MEq decembrie 10, 2021 23:02

Tehnologiile avansate Cat Grade se extind și la miniexcavatoarele Cat din clasa de 6-10 t

Caterpillar oferă acum tehnologiile Cat Grade ca opțiune aftermarket proprietarilor de miniexcavatoare hidraulice Cat de generație nouă, din clasa de 6 până la 10 tone. Fiind disponibile prin rețeaua de reprezentanți oficiali Cat și SITECH, proprietarii își pot echipa excavatoarele cu tehnologiile Cat Grade cu Advanced 2D sau Cat Grade cu 3D. Componentele modulare ale kit-ului facilitează instalarea rapidă, în timp ce tehnologia se integrează perfect cu infrastructura electronică a excavatoarelor Cat de generație nouă.

Ambele tehnologii de nivelare, ca opțiune aftermarket, reflectă capacitățile excavatoarelor Cat mai mari ce operează sisteme avansate Cat Grade cu Advanced 2D sau 3D, permițând echipamentului să atingă cu rapiditate nivelul stabilit de nivelare. Un monitor separat de 254 mm (10 inch), cu ecran tactil de înaltă rezoluție, permite operatorilor să vizualizeze, să creeze și să lucreze, din confortul cabinei, diferitele planuri/proiecte de șantier. Sistemele automate permit un control simplu, dintr-un singur joystick, asupra balansierului și cupei, pentru a menține panta și a evita tăierea peste sau sub cota stabilită.

Cat Grade cu Advanced 2D folosește procesoare integrate și senzori cu răspuns rapid ce permit în timp real ghidarea vârfului cupei și a înălțimii ei, datele fiind vizibile pe monitorul tactil. Această tehnologie oferă operatorilor posibilitatea de a crea și a lucra la planuri de bază ale șantierului, în timp ce editările planului de nivelare pot fi efectuate cu ușurință din cabină. Instalarea în teren a tehnologiei include hardware-ul, senzorii și monitorul dedicat pentru crearea, editarea și vizualizarea planului de nivelare.

Folosind sisteme GPS și GLONASS pentru a identifica locația exactă a excavatorului, tehnologia Cat Grade cu 3D permite mai multor utilaje să efectueze lucrări de nivelare în proiecte complexe de șantier. Pe monitor este indicată poziția cupei pe întreaga sa gamă a mișcării de săpare, în timp ce alertele audio de înălțime și adâncime semnalează când este atinsă înclinația dorită, pentru a evita tăierea materialului în exces sau tăierea insuficientă. Dincolo de hardware și de senzori – incluzând aici și monitorul –, necesari pentru Grade cu Advanced 2D, instalarea tehnologiei Grade cu 3D presupune și receptoare și antene GNSS.

Benefice într-o gamă largă de aplicații, inclusiv în lucrări de excavare pentru canalizare și cămine septice, săpături de fundații industriale și rezidențiale, tehnologiile Cat Grade ajută operatorii să reducă numărul de treceri și scurtează timpii necesari finalizării tăierilor. Aceste tehnologii îmbunătățesc calitatea și coerența lucrărilor de nivelare, indiferent de nivelurile de experiență ale operatorilor, și pot prelungi timpul efectiv de lucru, oferind asistență în situațiile cu vizibilitate limitată de operare. Economisind costurile asociate timpului, forței de muncă, consumului de combustibilului și de materiale, tehnologiile Cat Grade permit companiilor să atingă rapid nivelul impus de nivelare și să diminueze costurile totale de operare pe șantier.

Pentru mai multe informații despre tehnologiile Cat Grade cu Advanced 2D și Cat Grade cu 3D, disponibile pentru instalare pe miniexcavatoarele hidraulice CAT din clasa de 6 până la 10 tone, contactați reprezentantul dvs. local Cat-SITECH.

MEq
By MEq decembrie 10, 2021 23:02