Liebherr introduce o nouă macara turn cu braț înclinat hidraulic

MEq
By MEq aprilie 22, 2024 14:51

Liebherr introduce o nouă macara turn cu braț înclinat hidraulic

Liebherr își extinde gama de produse cu o nouă macara cu braț înclinat hidraulic, modelul 195 HC LH 6/12. Cu o rază de lucru minimă de doar trei metri și o poziție out-of-work de zece metri, macaraua poate fi adaptată optim condițiilor de șantier urban. Macaraua valorifică performanțele cunoscute ale brațelor înclinate Liebherr cu un sistem hidraulic puternic. Rezultatul este o macara cu rotire superioară ce poate fi poziționată central pe șantier. Toate acestea fac din macaraua Liebherr 195 HC-LH 6/12 o soluție unică, având o capacitate de ridicare de până la 12 tone într-o operare în două ramuri.

„Oferim o configurație puternică din toate aspectele, de la transport și asamblare până la exploatare, și putem oferi clienților noștri un concept general remarcabil pentru șantierele lor”, spune Markus Kinateder, Product Manager la Liebherr-Werk Biberach GmbH.

Proiectată pentru utilizare în zonele urbane aglomerate
Macaraua Liebherr 195 HC-LH 6/12 poate fi adaptata optim condițiilor de zi cu zi de pe șantiere și necesită foarte puțin spațiu. Această adaptabilitate se realizează prin posibilitatea instalării macaralei în puțuri de lift, prin poziția sa redusă out-of-service și raza minimă de rotire și prin faptul că montarea cabinei este posibilă pe ambele părți.

Liebherr introduce o nouă macara turn cu braț înclinat hidraulicInstalarea într-un puț de lift nu este deloc o problemă folosind sistemul de turn 16 EC 240. Astfel, macaraua poate fi poziționată central pe șantier, unde poate ridica până la 2.550 kg la vârf brațului la raza maximă. Raza sa minimă de lucru de doar 3 m ajută, de asemenea, îi permite să acopere toate zonele de pe șantier dintr-un punct central. În termeni practici, aceasta înseamnă că o macara mai mică poate fi utilizată pe șantier în dauna uneia mai mari, care ar trebui instalată lângă clădire. O altă opțiune alături de sistemul de turn îngust 16 EC 240 este sistemul de turn 21 HC 290, utilizat la scară largă, ce permite înălțimi mari sub cârlig și instalarea ascensorului EasyUp 200 pentru operator. Ambele sisteme de turn sunt pregătite pentru instalare în interiorul și exteriorul clădirilor. Combinarea ambelor sisteme cu o secțiune de turn de tranziție face posibilă obținerea unor înălțimi mari ale turnului.

Un alt avantaj este că poate fi poziționată mai aproape de o altă macara atunci când pe șantier se utilizează mai multe macarale. O poziție out-of-service redusă, de doar 9,6 m, pentru brațe de 45 m sau mai mult, face totul posibil. Brațul poate fi extins cu segmente din 5 în 5 metri. La înălțimea maximă a turnului, out-of-service măsoară până la 14,6 m. În ceea ce privește raza de rotire, s-a acordat atenție și spațiilor înguste: contra-brațul are o rază de rotire de doar 7,9 m, iar blocurile de balast sunt suprapuse.

Cabina poate fi montată fie pe stânga, fie pe dreapta, pentru a satisface cerințele individuale ale șantierului și nevoile de proximitate față de clădiri. În acest fel, este posibilă poziționarea macaralei mai aproape de clădire, ceea ce oferă operatorului o vedere mai bună asupra sarcinii și împrejurimilor.

Transportul macaralei în medii urbane este gândit pentru a fi cât mai convenabil și simplu posibil. Sunt suficiente patru camioane sau containere pentru a transporta modelul HC-LH la următoarea locație de lucru. Cu o lățime de braț de doar 1,15 m, încap trei secțiuni pe un camion standard sau într-un container. Și nici lungimea nu este o problemă: secțiunea de capăt de braț poate glisa în contra-braț, iar toate platformele și balustradele pot rămâne atașate de contra-braț. Unitatea de ridicare este, de asemenea, gata instalată pe braț, ceea ce înseamnă că rămâne pe loc în timpul transportului și este protejată. Toate acestea economisesc timp de asamblare.

Platforma de rotire și unitatea centrală pot fi fie ridicate pe camion fie pre-asamblate, fie pe componente, gata pentru etapele individuale de asamblare. Alegerea depinde de ce tip de macara mobilă este disponibilă pentru asamblarea ulterioară a componentelor, care pot cântări până la 8 t. O macara mobilă mai mică poate fi utilizată pentru ridicarea ansamblurilor de componente, în timp ce o macara mobilă mai puternică este capabilă să manevreze brațul pre-asamblat și unitatea de contra-braț într-o singură ridicare, pentru a economisi timp. Brațul macaralei poate fi complet pre-asamblat pe sol. Chiar și cablul de ridicare și blocul de cârlig pot fi gata de utilizare, astfel încât să nu fie necesar lucrul la mare înălțime.

Proiectată pentru a lucra eficient
Macaralele cu braț înclinat Liebherr lucrează perfect pe șantierele care implică componente grele și înălțimi mari sub cârlig. Iar modelele cu braț înclinat hidraulic merg mai departe, valorificând combinația puternică a unității hidraulice și cilindrului cu poziționarea precisă a sarcinii. Sistemul de înclinare este rapid și precis. Brațul poate fi reglat în siguranță și la o viteză controlată chiar cu sarcină în cârlig. Sistemul Load-Plus este acum disponibil, datorită lansării noii macarale. O creștere a sarcinii de până la 25% poate fi obținută prin apăsarea unui buton pentru ridicări deosebit de grele.

Modelul 195 HC-LH vine echipat și cu noul sistem de operare Tower Crane OS. Meniul asigură o navigare rapidă, iar interfața cu utilizatorul poate fi personalizată pentru a se potrivi diferiților utilizatori. Cabina LiCAB a macaralei permite lucrul ergonomic și oferă vizibilitate clară. Sunt disponibile trei versiuni diferite de cabină.

MEq
By MEq aprilie 22, 2024 14:51