SVAB a lansat sistemul de management Quantum Tool Recognition

MEq
By MEq august 9, 2017 11:34

SVAB a lansat sistemul de management Quantum Tool Recognition

SVAB, lider mondial în conceperea de sisteme de control al rotoarelor basculante, a lansat recent Quantum Tool Recognition, în cadrul unui eveniment organizat împreună cu compania soră Steelwrist. Quantum Tool Recognition este un nou sistem de management al uneltelor de lucru și parte a noii platforme de control Quantum.

Cererea pentru eficiență sporită crește constant și, prin urmare, atât excavatoarele, cât și echipamentele de lucru și sistemele de control al utilajelor devin din ce în ce mai inteligente. Cu Quantum Tool Recognition, modulele mici, robuste și eficiente din punctul de vedere al costurilor adaugă un nou nivel de inteligență uneltelor de lucru.

Prin intermediul platformei Quantum, modulele comunică cu excavatorul sau cu mediul, astfel încât excavatorul să poată detecta automat ce unealtă de lucru este conectată, unde sunt amplasate diferitele unelte de lucru sau când o unealtă de lucru are nevoie de întreținere. Partea de recunoaștere a instrumentelor din platforma Quantum constă din unități wireless alimentate de la baterii care comunică cu un modul de comunicare din cabină. Durata de viață a bateriei este de așteptat să dureze cinci ani.

Platforma Quantum poate comunica cu sisteme externe de control al utilajelor, precum Leica Geosystems sau Trimble. Cu ajutorul recunoașterii automate a instrumentului, operatorul nu trebuie să introducă manual instrumentele de lucru corecte în sistem, ceea ce astăzi este unul dintre principalele motive pentru care sistemul de control al utilajului (Machine Control System) nu are setări corecte. Ca urmare, se pot elimina corecțiile datorate introducerii unor parametri greșiti.

„Scopul proiectului a fost acela de a dezvolta o soluție ușor de instalat și utilizat. Trebuie să fie robustă, eficientă din punctul de vedere al costurilor și să nu presupună taxe de abonare”, spune Markus Nilsson, CTO Steelwrist, co-dezvoltator al Quantum Tool Recognition.
„O altă solicitare a clienților pe care am rezolvat-o cu Quantum Recognition Tool este aceea când instrumentele de lucru sunt în diferite locuri pe șantier, iar operatorul (sau tura n.r.) se schimbă. Noul operator nu cunoaște întotdeauna locul în care predecesorul său a lăsat unealta de lucru înainte de a pleca acasă. Acum, noul operator se poate conecta la aplicația Quantum și poate vedea unde colegul său a lăsat oricare dintre uneltele de lucru”, spune Henrik Risberg, CTO al SVAB.

Quantum Recognition Tool poate oferi operatorului excavatorului sau proprietarului alerte atunci când o anumită unealtă de lucru a fost utilizată pentru o anumită perioadă de timp și când este timpul pentru întreținere. De asemenea, îi poate aminti operatorului când a fost efectuată ultima întreținere, deoarece pot fi urmărite alertele și confirmările de întreținere.

Quantum Tool Recognition va fi comercializată autonom și poate funcționa pe toate excavatoarele, independent de sistemul de control. Odată cu integrarea platformei Quantum de la SVAB, va suporta setări automate în funcție de instrumentul conectat. Platforma Quantum Tool Recognition este în teste pe teren, iar livrările în serie vor începe în toamna anului 2017.

MEq
By MEq august 9, 2017 11:34