SSAB introduce placa de protecție Duroxite 200 pentru prevenirea uzurii severe la înaintarea cupei

MEq
By MEq februarie 19, 2019 12:21

SSAB introduce placa de protecție Duroxite 200 pentru prevenirea uzurii severe la înaintarea cupei

Având o proporție ridicată de carburi complexe foarte dure din aliaje multiple, suprapuse pe o placă de bază din oțel cu conținut redus de carbon (oțel moale), Duroxite 200 va rezista mult mai mult decât produsele obișnuite cu strat de carbură de crom (CCO). Duroxite 200 este special potrivit pentru a preveni uzura la înaintarea cupei și se adresează industriilor de carieră, minerit, ciment, energie, fabrici de oțel, reciclare și alte zone în care materialele abrazive necesită folosirea de echipamente cu suprafețe extrem de dure.

„Cu cât este mai dur și mai abraziv materialul pe care îl procesați, cu atât veți aprecia mai mult Duroxite 200. Dacă materialele actuale de uzură nu au durata de viață așteptată, această placă complexă cu carburi nu vă va dezamăgi”, spune Jesper Gordon, director pentru dezvoltare de produs, SSAB.

Placa de uzură Duroxite 200 este livrată cu o grosime a stratului de acoperire garantată în limitele a ± 10%. Consistența este acceași pe întregul material și între plăcile individuale. Clientul primește întotdeauna grosimea de acoperire menționată în specificații. Proprietățile de uzură ale Duroxite 200 sunt, de asemenea, garantate pe toată suprafața de acoperire până la 75% din grosimea stratului de acoperire. Restul de 25% din suprapunere este stratul de tranziție, necesar pentru a menține o bună legătură cu placa de bază.

Utilizarea Duroxite 200 în locul altor produse CCO în aplicațiile generatoare de uzură la înaintarea cupei înseamnă o durată de service mult mai mare. În funcție de materialul abraziv, durata de viață relativă poate fi crescută de 3 până la 4 ori, și chiar mai mult în unele cazuri. Aceste cifre sunt confirmate de calculele software-ului WearCalc al SSAB.

Duroxite 200 este o alegere bună în orice aplicație ce presupune uzura severă a cupei la întrarea în material, în special dacă temperaturile sunt peste 350 °C. Aplicațiile tipice cuprind componente pentru cuptoarele de ciment, pentru metalurgie (instalațiile de sinterizare/zgură), mori de măcinare a cărbunelui și cimentului, instalații de sinterizare (aglomerare) a minereului, buncăre de furnale, guri de încărcare a furnalelor și cuptoare.
Duroxite 200 este disponibil acum prin intermediul Hardox Wearparts, rețeaua globală de centre de service. În prezent, aceasta include circa 500 de centre în peste 90 de țări.

MEq
By MEq februarie 19, 2019 12:21