Soluții de automatizare scalabile și sisteme energetice inteligente pentru intralogistică

MEq
By MEq ianuarie 22, 2024 15:46

Soluții de automatizare scalabile și sisteme energetice inteligente pentru intralogistică

Compania STILL va fi aduce la LogiMAT dezvoltări în domeniul dinamic al automatizării, de la soluții inteligente entry-level până la soluții complet integrate. Un punct focal vor fi sistemele energetice inovatoare pentru intralogistica durabilă. Astfel, STILL va expune primul său sistem intern de producție a pilelor de combustie de 24 de volți pentru stivuitoare, care este în funcțiune la uzina din Hamburg încă de la finele lui 2023.

Cererea de soluții de automatizare standardizate, scalabile și rapid realizabile în intralogistică este în continuă creștere. STILL a recunoscut această dezvoltare într-un stadiu incipient și și-a diversificat portofoliul de automatizări în consecință. Pe lângă soluțiile de automatizare complet integrate pentru cerințe complexe, STILL oferă acum și produse standardizate, eficiente din punctul de vedere al costurilor și disponibile rapid, cu un instrument de punere în funcțiune deosebit de simplu.

Soluții de automatizare scalabile și sisteme energetice inteligente pentru intralogisticăSoluții de automatizare iGo
Aplicațiile de automatizare extrem de personalizabile vor fi prezentate în soluția de sistem iGo. Această soluție permite ca vehiculele să fie integrate în procese logistice cuprinzătoare – scalabile de la vehicule individuale la flote întregi. Un scenariu real în care mai multe sisteme de transport fără șofer lucrează împreună în sincronizare perfectă va demonstra complexitatea și variația ce pot fi atinse.

Într-un al doilea scenariu live, STILL va prezenta noua sa soluție inteligentă entry-level iGo easy pentru automatizarea proceselor logistice individuale. Această soluție va fi prezentată folosind transpaletul EXV iGo. Ca punct culminant special, vizitatorii vor putea configura singuri stivuitorul, traseul acestuia și parametrii importanți de funcționare. Acest lucru le va permite să experimenteze instrumentul unic de punere în funcțiune și interfața intuitivă cu utilizatorul și să vadă simplitatea inteligentă a implementării.

Soluții energetice inteligente pentru intralogistica viitorului
Alături de tehnologia Li-Ion, tehnologia hidrogenului este considerată unul dintre cele mai relevante sisteme energetice ale viitorului. Puternic, eficient, fără emisii – și extrem de prietenos cu mediul, odată ce disponibilitatea hidrogenului „verde” este garantată în mod fiabil. Potrivit STILL, această tehnologie va fi un pilon important al tranziției energetice și va domina în viitor intralogistica ca parte a unui portofoliu mixt cu baterii Li-Ion.

„Suntem convinși că, de îndată ce va fi disponibil suficient hidrogen verde, cererea de stivuitoare alimentate cu hidrogen, care este deja în creștere constantă, va crește și mai mult”, explică Jan-Christoph Sachse, Senior Director Marketing & Brand Communications la STILL. Din acest motiv, STILL a devenit recent primul OEM din Europa care a lansat propriul sistem de celule de combustie de 24 de volți – fabricat și instalat pe stivuitoarele STILL la uzina din Hamburg. Astfel, STILL acoperă toată gama de sisteme energetice durabile pentru intralogistică și poate oferi clienților consiliere și implementare de soluții, adaptate nevoilor și condițiilor lor.

Soluții de automatizare scalabile și sisteme energetice inteligente pentru intralogisticăTehnologie de depozit
În domeniul tehnologiei de depozitare, STILL va prezenta unele inovații interesante, printre care noul transpalet cu operare la înălțime EXV 10-16C. Una dintre cele mai impresionante caracteristici ale acestuia este timona inteligentă, premiată IFOY. Poate fi operată intuitiv și cu stânga, și cu dreapta. Datorită display-ului integrat în capul timonei, operatorul poate urmări în orice moment toate datele relevante ale echipamentului, cum ar fi nivelul de încărcare a bateriei, orele de funcționare sau programul de conducere curent. Conceptul de timonă s-a dovedit atât de succes încât a fost extins la alte echipamente de depozitare din gama de excelență STILL.

Accent pe durabilitate
STILL va discuta și despre cele mai recente evoluții în domeniul stivuitoarelor contrabalansate și portofoliile diferențiate de produse ale Classic Line și Excellence Line. Accentul va fi pe sustenabilitatea în intralogistică – un domeniu cheie în care, pe lângă energiile regenerabile, utilizarea eficientă a resurselor și sistemele de propulsie ecologice, reciclarea bateriilor devine din ce în ce mai importantă, mai ales în cazul tehnologiei Li-Ion.

MEq
By MEq ianuarie 22, 2024 15:46