Tehnologia Cat Command, disponibilă acum și pe buldozerul D8T

MEq
By MEq iulie 17, 2017 13:57

Tehnologia Cat Command, disponibilă acum și pe buldozerul D8T

Sistemul de comandă de la distanță Cat pentru buldozere, Cat Command, este acum disponibil și pentru modelul D8T. Sistemul de comandă îmbunătățește siguranța și eficiența, permițând operatorului să controleze buldozerul din apropiere prin intermediul unei console portabile compacte sau al unei stații de operare confortabile. Iar prin adăugarea de imagini video și sunet, stația de operare de la distanță poate fi utilizată și dintr-o locație îndepărtată. Integrarea cu sistemele utilajelor Caterpillar permite un control precis, fără probleme, pentru eficiență și productivitate superioare.

Sistemul de comandă pentru buldozer și-a dovedit eficiența în mii de ore de funcționare pe buldozerele Cat D10T și D11T care lucrează în mine în întreaga lume. Acum, aceeași tehnologie este disponibilă pentru modelul D8T, un utilaj des întâlnit în aplicații de construcții și agregate.

Consola portabilă (care se agață după umăr) este recomandată pentru activități de scurtă durată, precum curățarea terenului în proximitatea unor maluri înalte în cariere sau la marginea drumurilor, stabilizarea pantelor și lucrul în orice zonă cu potențial ridicat de risc. Distanțele de control în aria vizuală pot ajunge până la 400 de metri.

Stația de operare de la distanță permite operatorului să lucreze dintr-o poziție confortabilă, așezată, având la îndemână comenzile binecunoscute ale buldozerului – departe de zona activă. Stația promovează operarea eficientă într-o gamă largă de condiții de șantier. Stația în sine este modelată după cabina utilajului, având toate comenzile ergonomice, alarmele și funcțiile de operare exact ca în buldozer. Sistemul poate fi echipat atât pentru operare în aria de vizibilitate, cât și pentru operare de la distanță (teleremote), prin intermediul imaginilor video și a semnalelor audio furnizate de pe șantier și de buldozer. Designul stației de operare de la distanță permite configurarea acesteia pentru transportul facil într-un camion sau remorcă, ceea ce-i conferă flexibilitate în aplicațiile sale.

Operarea de la distanță permite buldozerelor să fie utilizate în orice situație care prezintă potențiale pericole pentru siguranță și sănătate. În afara lucrărilor în vecinatatea unor maluri înalte de pământ/rocă sau a marginilor periculoase, provocările obișnuite mai includ pante abrupte, operațiuni în iazuri și lucrări de drenare, precum și aplicații agresive de scarificare. În cariere și exploatări de suprafață, operarea de la distanță permite, de asemenea, unui buldozer să continue lucrul imediat după explozie, fără să mai aștepte înlăturarea prafului din aer.

MEq
By MEq iulie 17, 2017 13:57