Soilmec trece la motoare Stage V de la Volvo Penta

MEq
By MEq ianuarie 19, 2018 16:06

Soilmec trece la motoare Stage V de la Volvo Penta

Story Highlights

  • Soilmec va instala noul motor Volvo Penta D13 de 13 litri Stage V pe instalația sa de foraj rotativ pentru piloți SR-75
  • Motoarele Stage V de la Volvo Penta sunt proiectate pentru a oferi putere și cuplu maxim la turații reduse

Related Articles

Producătorul italian de utilaje Soilmec va instala noul motor Volvo Penta de 13 litri Stage V pe instalația sa de foraj rotativ pentru piloți SR-75. După ce a avut succes cu modelele anterioare de motoare Volvo Penta EU Stage IIIA și Stage IV, Soilmec a optat acum pentru soluția de motor D13 Stage V oferită de compania suedeză. Acesta este un pas în avans față de noile reglementări privind emisiile, ce vor intra în vigoare din 2019.

„Motoarele Volvo Penta sunt compacte și versatile și oferă o putere mare, cu un consum redus de combustibil”, spune managerul de linie de produse de la Soilmec, Averyandro Ditillo. „Am descoperit că motoarele Stage IIIA și Stage IV au avut marele avantaj de a avea aceeași configurație mecanică și o singură interfață pe panoul electric. Am avut un feedback pozitiv cu privire la utilajul SR-75 cu motoare Volvo Penta, marca suedeză fiind apreciată de piață și cunoscută pentru serviciile post-vânzare excelente. Pentru toate aceste motive, am ales în continuare motorul Volvo Penta pentru SR-75”.

SR-75 este o instalație hidraulică avansată de foraj rotativ pentru piloți de fundație (pentru proprietăți rezidențiale sau comerciale). Unitatea poate executa foraje de diferite diametre și adâncimi, inclusiv piloți cu carcasă nerecuperabilă, piloți forați stabilizați prin fluid bentonitic sau piloți forați în uscat. Principalele sale piețe sunt Europa și Orientul Mijlociu. Unitatea de 70 t face parte din seria de instalații de foraj Soilmec ce variază de la 30-170 t; seria de unități poate fora găuri cu diametre între 300-3500 mm și adâncimi de până la 140 m.

Motorul Volvo Penta D13 Stage V face parte din gama de modele de la D5 la D16, cu puteri de la 105 la 565 kW (143-770 hp). Motoarele Stage V de la Volvo Penta sunt compacte, cu o structură hardware și interfețe electrice compatibile cu motoarele din generația anterioară privind emisiile. Sunt proiectate pentru a oferi putere și cuplu maxim la turații reduse. Acest lucru are ca rezultat o performanță optimizată, inclusiv o funcționare ușoară, zgomot redus, eficiența consumului de combustibil, precum și o temperatură mai scăzută a gazelor de evacuare.

Motoarele Stage V și sistemul de posttratare a gazelor evacuate (EATS) sunt proiectate să lucreze împreună pentru a maximiza regenerarea pasivă în timpul funcționării normale. Nu există regenerare la temperaturi ridicate, deoarece nu este necesară regenerarea sulfului în catalizatorul SCR. Numai regenerarea funinginii este necesară pentru curățarea filtrului de particule (DPF), la modelele D5-D13; unitatea D16 nu necesită DPF. De asemenea, nu este necesară injecția suplimentară de combustibil pentru regenerarea sulfului. Aceasta conduce la creșterea eficienței consumului de combustibil și a timpului de lucru pentru operatori.

MEq
By MEq ianuarie 19, 2018 16:06