SISU aduce mobilitate și productivitate în sectorul minier cu noul camion Super-Polar

MEq
By MEq februarie 1, 2018 18:05

SISU aduce mobilitate și productivitate în sectorul minier cu noul camion Super-Polar

Producătorul finlandez de camioane Sisu Auto, împreună cu furnizorul german de echipamente agricole și industriale, Fliegl Corporation, au proiectat și fabricat un nou produs capabil să aducă mobilitate, disponibilitate și productivitate suplimentară în industria minieră: camionul minier SISU Super-Polar cu platformă integrată Fliegl Push-off.

Performanțele îmbunătățite necesare pentru a face față în mediul provocator al exploatărilor miniere se bazează pe structura și pe suspensia special construite și robuste, precum și pe platforma de împingere Push-off Platform, care menține centrul de greutate scăzut în timpul transportului și al descărcării și permite, de asemenea, operarea în medii cu o înălțime scăzută. Altfel, camionul utilizează aceeași bază tehnologică ca și restul gamei Sisu Polar. Iar economia și utilitatea camionului sunt optime.

Camionul minier SISU Super-Polar este disponibil în diferite configurații. Unitatea nou introdusă are un șasiu cu o combinatie de punți 10×6 pentru mobilitate suplimentară, cu un puternic motor Daimler de 625 hp și un ambreiaj turbo-retarder Voith. Disponibilitatea camioanelor miniere Super-Polar provine din faptul că toate componentele alese sunt produse în masă și disponibile prin intermediul lanțului global de aprovizionare, deși camionul este adaptat special pentru operațiuni grele și pentru sarcini utile peste medie.

„Ne bucuram să ne întoarcem în domeniul transporturilor miniere”, spune Timo Korhonen, directorul general și președinte al Sisu Auto. „Experiențele noastre anterioare din anii ’80 și ’90, care implicau produse legendare precum SISU SRH 450 Mammoth și SISU SRH 300 Bambino, reprezintă o bază solidă pentru care este posibilă construirea acestei familii de produse moderne și actualizate din punct de vedere tehnic. Pe atunci, așa cum s-a întâmplat de multe ori în istoria SISU, eram foarte vizionari. Acum, este momentul potrivit să introducem din nou metoda productivă de transport, folosind tehnologia standard a camioanelor în cele mai dure operațiuni miniere”, a adăugat Korhonen.

În plus, pe lângă utilizarea în sectorul minier, camionul SISU Super-Polar este foarte versatil și, prin urmare, potrivit pentru alte aplicații și utilizări finale ce necesită o productivitate suplimentară.

„Fliegl salută cu mare interes cooperarea cu producătorul finlandez SISU. Nu numai că vedem un viitor luminos în domeniul conex industriei miniere, în care platforma Fliegl Push-off este deja o soluție dovedită și preferată, dar și în numeroase alte domenii de activitate în care Fliegl operează, precum industria construcțiilor în general și, în special, construcțiile de drumuri, numind doar câteva exemple”, spune Martin Fliegl, șef de cercetare și dezvoltare pentru sectorul Construcții/Construcții de Drumuri din cadrul companiei Fliegl.

MEq
By MEq februarie 1, 2018 18:05