Sisteme de furtunuri cu indicator de uzură, pentru industria minieră

MEq
By MEq septembrie 16, 2016 16:49

Sisteme de furtunuri cu indicator de uzură, pentru industria minieră

Caracteristicile remarcabile ale noului sistem de furtun Conti Ultimate, foarte rezistent la abraziune, destinat sectorului minier, includ un spectru larg de aplicaţii, instalarea simplă a cuplajelor și numeroase inovații, precum stratul de indicare a uzurii inclus în corpul furtunului.

Conti Orange Liner este un indicator de uzură optic sub forma unui strat intermediar portocaliu între căptușeala din cauciuc și armătura textilă. Datorită acestuia este posibilă identificarea stării furtunului în orice moment la o simplă privire. Dacă indicatorul portocaliu este vizibil, furtunul trebuie pur și simplu întors sau complet înlocuit. Astfel se evită înlocuirea inutilă a furtunului şi timpii morți de producție în cazul unui furtun defect.

Flanșele, confecționate din aliaj de aluminiu rezistent la rugină, au fost dezvoltate „in-house”. Se potrivesc perfect cu furtunul și permit o conexiune sigură între două capete de furtun, îndeplinind standardul european EN 1092-1 și pe cel american ANSI 16.5B. Garniturile conice asigură o etanşare performantă, fără scurgeri. Forma lor simplifică instalarea și întreținerea și previne intrarea în contact a flanșelor cu mediul transportat și deteriorarea acestora. În plus, furtunul este presat ferm pe flanșă, crescând securitatea conexiunii.

Furtunurile sunt disponibile cu diametre interne între 51 şi 610 mm şi, în funcţie de acestea, pot avea lungimi între 10 şi 40 m. Rezistă la temperaturi între -40 şi +80°C. De asemenea, în funcţie de model, suportă presiuni nominale de funcţionare între 5 şi 10 bar.

„Faptul că suntem responsabili pentru dezvoltarea și fabricarea tuturor elementelor de legătură oferă clienților noștri siguranţa unui sistem complet adecvat”, subliniază Konrad Matys, International Business Development Manager la ContiTech Industry.

MEq
By MEq septembrie 16, 2016 16:49