Conectivitatea este esențială în asistența pentru clienți

MEq
By MEq ianuarie 25, 2024 15:09

Conectivitatea este esențială în asistența pentru clienți

Drumul pe care Caterpillar a pornit în urmă cu două decenii, cu scopul de a conecta circa 1.4 milioane de active (la nivel global) a început înainte ca această practică să devină un standard în industrie. Echipa de ingineri Cat a dezvoltat modul în care sunt colectate datele de la utilajele conectate prin intermediul tehnologiei prin satelit sau a celei terestre, precum 2G, 3G și 4G. Acum, valorifică următorul val de tehnologii de conectivitate pentru a construi soluții și mai inteligente pentru industriile pe care le deservește și pentru a oferi clienților informații mai bune.

Conectivitatea a pus bazele relației dintre clienți, reprezentanții oficiali și producătorul de utilaje, cu scopul de a lucra mai inteligent și mai eficient prin valorificarea datelor despre utilaje și motoare. Îmbunătățirea și creșterea soluțiilor de conectivitate este o prioritate, deoarece deservește și sprijină clienții, dealerii și echipele Caterpillar.

Conectivitatea este esențială în asistența pentru cliențiTehnologii care rezolvă problemele clienților
Pe măsură ce tehnologiile de conectivitate continuă să apară, echipa Caterpillar le evaluează dintr-o perspectivă centrată pe client, fiind foarte selectivă cu ce include în portofoliul său de produse de conectivitate. Clienții sunt implicați în numeroase domenii – minerit, construcții, energie și transporturi –, așa că inginerii Cat se asigură că tehnologiile de conectivitate sprijină nevoile unice ale clienților. De asemenea, echipa lucrează la fel de mult pentru ca tehnologiile integrate în ofertele de produse să reducă la maximum costurile pentru clienți.

Clienții își doresc, pe cât posibil, să evite perioadele neplanificate de imobilizare a utilajelor, căutând să fie cât mai eficienți posibil. De aceea, Caterpillar folosește tehnologii de conectivitate care să-i ajute să realizeze acest lucru. 5G și Next-Gen Satellite vor oferi clienților conectivitate globală, astfel încât aceștia să știe unde și cum funcționează mașinile lor. Tehnologiile Wi-Fi și Bluetooth stabilesc o conexiune wireless, pentru nevoi de service și configurare și oferă posibilitatea folosirii senzorilor inteligenți din jurul utilajului și de pe șantier. Iar tehnologia C-V2X va crește capacitățile de cunoaștere a șantierului, pentru a oferi soluții mai inteligente de siguranță și productivitate. Valorificarea soluțiilor activate pentru conectivitate îi va ajuta pe clienți să aibă un randament maxim pe șantiere, ușurând totodată întreținerea utilajelor.

Conectivitatea este esențială în asistența pentru cliențiServicii de asistență prin conectivitate
Obiectivul principal este simplificarea achiziționării, folosirii și întreținerii utilajelor Caterpillar. Strategia de conectivitate reflectă accentul pus de producător pe succesul clienților.

Strategia de conectivitate standardizează funcții precum depanarea de la distanță și monitorizarea stării, care să conducă la dotarea tot mai multor utilaje Caterpillar cu soluții avansate de conectivitate. Monitorizarea stării, de exemplu, oferă clienților informații utile despre flota de utilaje, putând estima și chiar preveni evenimentele neplanificate de service sau timpii de imobilizare, ceea ce va contribui la atingerea obiectivelor de productivitate.

Activarea funcției „remote service” pe mai multe utilaje va permite dealerilor Cat să răspundă mai bine nevoilor de service ale clienților și să ofere depanare, reparații sau actualizări de software. Acest lucru înseamnă timpi de funcționare crescuți, un cost total de proprietate (TCO) mai mic și șantiere mai eficiente.
Standardizarea este cheia conectării mai multor active, însă echipele Cat sunt pregătite să furnizeze și soluții personalizate în funcție de nevoile unice ale clienților.

Progrese viitoare cu 5G
Mediul tehnologic este în continuă schimbare, iar Caterpillar explorează și integrează tehnologii emergente în ofertele sale de produse. Colaborarea cu operatorii de rețea 5G și cu furnizorii de tehnologie wireless va contribui la explorarea capacităților tehnologiei în aplicațiile/soluțiile clienților. Această planificare avansată pentru implementarea celor mai noi tehnologii, cum ar fi 5G, pune Caterpillar în poziția de a oferi cele mai bune soluții de conectivitate.

Caterpillar știe că succesul clienților stimulează inovația, de aceea rămâne concentrată pe integrarea celor mai bune tehnologii „problem-solving” în soluțiile sale de conectivitate.

Sursa: www.cat.com

MEq
By MEq ianuarie 25, 2024 15:09