Semiremorci basculabile Schmitz Cargobull S.KI cu izolație termică

MEq
By MEq noiembrie 21, 2018 12:00

Semiremorci basculabile Schmitz Cargobull S.KI cu izolație termică

Cu un accent pe reducerea masei proprii, Schmitz Cargobull a prezentat în septembrie (a.c.) o izolație termică îmbunătățită pentru suprastructurile semirotunde din oțel. Pentru a oferi o sarcină utilă cât mai mare, izolația termică a semiremorcii basculabile semirotunde din oțel S.KI SR a fost optimizată din nou pentru anul 2018. Inovatorul material izolator are o greutate suplimentară redusă de aproximativ 310 kg, oferind o soluţie de transport robustă și optimizată în functie de sarcina utilă.

Nou proiectata configurație a izolației, în care materialul izolator și panoul exterior nu mai sunt conectate, permite izolarea segmentată a peretelui lateral. Avantajul este că segmentele individuale pot fi înlocuite cu ușurință în caz de deteriorare – de ex. la impactul lateral cu încărcătorul frontal pe roți. Ca material izolator se utilizează o spumă izolatoare pe bază de substanțe organice flexibile și foarte eficiente, cu proprietăți acustice și termoizolante foarte bune.

Trăsăturile sale remarcabile, precum rezistența la temperaturi ridicate și densitatea foarte scăzută, caracterizează acest material ușor de izolație. Un alt beneficiu al suprastructurii segmentate este dezasamblarea ușoară a izolației înainte de efectuarea unor lucrări de sudură (la corpul benei). Acest lucru previne deteriorarea materialului izolator.

Modificarea suprafeței podelei suprastructurii face posibil ca semiremorca izolată să își păstreze centrul de greutate jos. În plus, noua izolație permite o diversitate mai mare de variante, astfel încât benele izolate să poată fi configurate și pentru alte piețe europene. Gama de modele cu suprastructură semirotundă din oțel (SR) și izolație termică include variante cu lungimea SR 7.2 pentru volume de 24 m3 și 27 m3 (cu înălțimea de 1.460 și 1.660 mm), lungimea SR 8.2 pentru un volum de 27 m3 (înălțimea benei de 1460 mm) și semiremorca basculabilă cu 2 axe S.KI 18 7.2 cu o înălțime a benei de 1460 mm.
De asemenea, pot fi selectate diferite combinații de podele și pereți laterali (pereți laterali 3.2 / 4.0 / 5.0 mm, podele 4.0 / 5.0 / 6.0 mm). În plus, clienții pot alege dintr-o gamă variată de obloane și sisteme de prelate.

Izolație termică și pentru suprastructurile din aluminiu
Alături de suprastructura semirotundă din oțel, este disponibilă în versiunea cu izolație completă și suprastructura pătrată din aluminiu. Această soluție de transport optimizată respectă standardele de izolație necesare, asigurând în același timp o sarcină utilă ridicată, datorită greutății sale neîncărcate de numai 5,1 t. Întrucât dimensiunile exterioare nu se modifică în mod semnificativ, semiremorca basculabilă își păstrează centrul de greutate scăzut și poate fi combinată cu oricare dintre opțiunile de acoperire din gama standard.

Toate elementele termice de placare ale suprastructurilor Schmitz Cargobull au două orificii de măsurare în fiecare perete lateral, ușor accesibile, ceea ce permite, în condiții de siguranță, măsurarea manuală directă a temperaturii din zona de transport, de la nivelul solului. Prin urmare, nu este necesară expunerea în zona periculoasă, între finisor și semiremorcă, în timpul basculării (pentru măsurarea temperaturii în finisor sau în buncărul de alimentare).

MEq
By MEq noiembrie 21, 2018 12:00