Scania introduce o gamă revoluționară de motoare de 13 litri compatibile cu biocombustibili

MEq
By MEq ianuarie 10, 2022 13:16

Scania introduce o gamă revoluționară de motoare de 13 litri compatibile cu biocombustibili

Cea mai recenta gamă de motoare Scania este o platformă de motoare complet nouă, pe care Scania R&D a petrecut cinci ani pentru a o dezvolta de la zero. Noua platformă de motoare reprezintă o investiție de peste două miliarde de euro. Cu noua gamă, clienții de motoare Scania cu ardere internă vor obține eficiența consumului de combustibil, compatibilitate cu biocombustibil, cifre de economie totală în exploatare și emisii reduse de CO2 la un nivel complet nou.

„Noile motoare aduc ceva remarcabil pe piață”, spune Stefan Dorski, vicepreședinte senior, director al Scania Trucks. „Ele arată modul în care noi, la Scania, ne îndeplinim misiunea, atât în ceea ce privește atenția sporită pe care o acordăm clienților noștri, cât și sustenabilitatea, cu obiectivele bazate pe știință pe care ne angajăm să le atingem. Economiile de combustibil de 8% pe care le oferă noul grup motopropulsor reprezintă un pas revoluționar pentru industria noastră.”

Nivelul de eficiență termică este de aproximativ 50% pentru noile motoare, cifre care nu puteau fi vehiculate în cazul motoarelor cu ardere internă. În spatele nivelului impresionant de performanță, se află ingineria ingenioasă și utilizarea tehnologiei, cum ar fi doi arbori cu came în chiulasă și dozarea AdBlue prin Scania Twin SCR. Sistemele puternice de management al motorului monitorizează grupul motopropulsor, contribuind astfel la economia totală de exploatare în orice condiții.

Noua gamă de motoare Scania introduce, în industria transporturilor, cea mai recentă tehnologie și performanțe remarcabile în ceea ce privește consumul de combustibil. Noile motoare au capacitatea de a menține poziția de lider a companiei Scania pe tot parcursul deceniului. Cel mai eficient camion tocmai a devenit mai eficient.

„Dacă vrem să îmbunătățim la timp sistemul de transport pentru a atinge obiectivele Acordului de la Paris, schimbarea trebuie să aibă loc acum”, spune Dorski. „De aceea, Scania promovează vehiculele cu motor cu ardere internă eficiente din punct de vedere energetic și încurajează implementarea biocombustibililor regenerabili. Realizarea obiectivelor noastre de afaceri este, totodată, cea mai bună modalitate de a ne asigura că putem menține investițiile în domeniile de tranziție, cum ar fi electrificarea pentru compania noastră și pentru industria noastră.”

Mai aproape de transportul fără combustibili fosili
Inițial, noua gamă va fi produsă cu patru niveluri diferite de putere pentru Euro 6: 420, 460, 500 și 560 CP, făcând-o relevantă pentru multiple aplicații diferite. În combinație cu noile cutii de viteze Scania Opticruise (G25 și G33 care a fost introdusă în 2020) și cu o nouă gamă de punți spate Scania, se realizează economii de combustibil de 8% în aplicații precum transportul de mărfuri generale sau transportul de mărfuri cu temperatură controlată. Toate motoarele pot funcționa cu HVO, iar două dintre ele pot fi comandate pentru a funcționa cu 100% biodiesel regenerabil.

„Un client Scania care operează un camion cu un motor de 500 CP va vedea o reducere substanțială a facturii de combustibil în comparație chiar și cu generația de motoare de vârf pe care o înlocuim”, spune Dorski. „Cele noi vor excela în multe privințe, dar, personal, cel mai important aspect pe care-l văd este reducerea imediată a CO2. Noile noastre motoare vor contribui instantaneu la decarbonizarea lumii și la combaterea schimbărilor climatice.”

MEq
By MEq ianuarie 10, 2022 13:16