Sandvik instalează motoare Volvo Penta Stage V pe gama sa de încărcătoare și camioane subterane

MEq
By MEq martie 30, 2018 15:06

Sandvik instalează motoare Volvo Penta Stage V pe gama sa de încărcătoare și camioane subterane

Întrucât viitorul nivel al standardului de emisii se apropie, Sandvik a ales Volvo Penta ca furnizor de motoare Stage V pentru echipamentele sale miniere. Fiind printre cele mai dificile condiții de lucru în zone închise, exploatările subterane țin cont de numeroase aspecte fizice și de mai multe cerințe decât alte industrii, pentru impunerea normelor de emisii.

Datorită caracteristicilor sale, industria minieră subterană se confruntă cu provocări deosebite în ceea ce privește conditiile de mediu și felul în care emisiile sunt reduse.
Motoarele Volvo Penta au fost foarte agreate de tehnicienii Sandvik, fiind proiectate pentru a se potrivi acestor utilaje, crede Wayne Scrivens, vicepreședinte Product Line, Load & Haul la Sandvik. „Unitățile noastre au un profil redus, pentru a lucra în spații și tuneluri închise, astfel că motoarele trebuie să fie compacte, iar Volvo Penta a găsit soluții pentru noi” – a spus el.

„Ventilația în mine presupune pomparea de aer proaspăt în subteran, atât pentru nevoile oamenilor, cât și pentru diluarea emisiilor de gaze de eșapament, acesta (aerul) fiind apoi pompat înapoi la suprafață. În minele adânci, acest aer poate fi răcit, astfel că toate procesele se adaugă costurilor considerabile. Cu Stage V, emisiile reduse ale motorului înseamnă solicitări mai mici de ventilație, reducând astfel costurile operatorului”, a spus Scrivens.

Motoare robuste pentru medii dure
Sandvik a fost fondată în Suedia, în 1862, iar acum este o companie globală. Divizia Mining and Rock Technology din cadrul companiei a colaborat cu Volvo Penta de mai bine de un deceniu, iar cele două companii au colaborat de mai multe ori în dezvoltarea soluțiilor de motoare care să echipeze utilajele prototip care au intrat ulterior în producția de serie.

Sandvik instalează motoare Volvo Penta Stage V pe încărcătoare și camioane subterane, pentru operațiuni miniere subterane, în urma testării extinse pe mașini prototip. Încărcătorul subteran de 17 tone Sandvik LH517, echipat cu un motor Stage V, a trecut cu succes testele efectuate în Finlanda.

„Motorul trebuie să fie robust pentru a funcționa bine în condiții subterane – este un mediu foarte dur. Atât tehnicienii Volvo Penta, cât și a noștri au analizat rezultatele pentru a vedea dacă vor fi necesare modificări înainte de a intra în producția de serie. Până acum, lucrurile au decurs foarte bine.”

Adoptarea politicilor stricte privind emisiile
Sandvik echipează în prezent încărcătoarele și camioanele subterane cu mai multe opțiuni de motoare – Stage II, Stage III și Stage IV – pentru a se potrivi cerințelor de emisii din diferite țări și posibilităților clienților de a utiliza combustibili diesel ULSD (ultra-low sulfur diesel); combustibilul ULSD este folosit în principal în Europa, America de Nord și Australia. Pentru a se conforma standardelor europene viitoare, Sandvik va oferi motoare Volvo Penta Stage V.

Stage V
„Nu eram foarte cunoscuți în industria minieră atunci când am început să lucrăm cu Sandvik, în urmă cu un deceniu, dar avem produse bune și am învățat multe despre ceea ce este important pentru ei. Timpii de disponibilitate sunt foarte importanți în sectorul minier subteran. Motoarele operează în condiții extreme, iar succesul lor ne arată că avem o gamă robustă și durabilă. Angajamentul Sandvik față de gama noastră de motoare Stage V este un pas înainte în relația noastră”, a spus David Hamilton, global key accounts & business development director la Volvo Penta.

Soluțiile Stage V ale Volvo Penta presupun un motor de înaltă performanță și un sistem de posttratare a gazelor de evacuare perfect adaptat (EATS). Gama este optimizată pentru viitor și accentuează durata maximă de funcționare și eficiența consumului de combustibil, împreună cu ușurința instalării, funcționării și întreținerii. Gama Stage V oferă puteri de la 105 până la 565 kW (143-770 hp).

MEq
By MEq martie 30, 2018 15:06