Cifră de afaceri cu 30% mai mare pentru MHS Truck & Bus Group în 2018 față de anul precedent

MEq
By MEq ianuarie 30, 2019 20:44

Cifră de afaceri cu 30% mai mare pentru MHS Truck & Bus Group în 2018 față de anul precedent

2018 a reprezentat pentru MHS Truck & Bus Group – cel mai performant importator și distribuitor de vehicule comerciale MAN din Europa Centrală și de Est – un an de creștere și dezvoltare. Compania a fost distinsă cu locul I de către Camera de Comerț și Industrie București pentru activitatea sa în anul precedent.

În ceea ce priveşte vânzările de vehicule comerciale grele noi, cota de piaţă înregistrată în 2018 de MHS Truck & Bus Group a fost de 19%, în condițiile eliminării înmatriculărilor de vehicule vândute de organizațiile din afară. Aceasta a reprezentat o creștere de 35% pentru vânzările de camioane noi în comparație cu anul precedent. De asemenea, grupul a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 120 milioane de euro, cu 30% mai mare față de 2017.

MHS Truck & Bus Group a livrat în 2018 câteva flote de peste 30 de unități. Majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internațional. De asemenea a fost înregistrată o creștere de 2,4% față de anul precedent pentru vânzările de vehicule specializate din gama medie și mare. Modelul cel mai solicitat a fost autotractorul MAN TGX 18.500 EfficientLine3, precum și basculanta MAN TGS 8×4 de 41 t. Tot în 2018, grupul a oferit clienților săi trei ediții speciale de autotractoare destinate transportului internațional, cu dotări speciale în funcție de ediția aleasă: Ediția Centenară, Ediția FC Viitorul MAN, Ediția Bavareză.

Activitatea grupului în domeniul camioanelor rulate a fost de succes în 2018, fiind livrate aproximativ 400 unități camioane rulate. Optimizarea continuă a platformei online de prezentare a ofertelor de camioane rulate disponibile în stoc permite accesul extrem de facil al clienților la toată gama de oferte disponibile. De asemenea, cele mai multe vânzări au fost realizate în centrele second-hand din Otopeni, Sibiu, Brașov și Timișoara. Rezultatul obținut în anul precedent a fost sprijinit și de un proces de reorganizare și optimizare a întregului department de vânzari a camioanelor rulate MAN.

Creșteri pentru cei mai importanți indicatori s-au înregistrat și în activitatea de After-Sales a MHS Truck & Bus Group, și anume: o creștere a intrărilor în service cu 4% față de 2017, precum și o creștere a orelor de manoperă prestate cu 10% față de anul precedent. Vânzările de piese și accesorii originale realizate prin rețeaua națională MHS Truck Service au crescut, în 2018, cu 12% față de 2017. O îmbunătățire semnificativă, care atestă încrederea și loialitatea clienților față de rețeaua de service MHS Truck Service, o reprezintă dublarea contractelor de service Comfort și ComfortPlus încheiate în 2018. Acestea cuprind toate operațiunile de mentenanță preventive enumerate în planul de revizii al autovehiculului, cel din urmă oferind și reparațiile mecanice și electrice ale tuturor sistemelor care echipează vehiculele comerciale MAN. Fiecare contract de service achiziționat include și un curs gratuit MAN ProfiDrive.

Activitatea de After-Sales s-a caracterizat și printr-un grad ridicat de ocupare a service-urilor susţinut de campanii permanente pentru piesele de schimb originale MAN, programul de garanţie extinsă a pieselor de schimb, oferte speciale trimestriale de soluții complete de reparații (pachete pentru piese de schimb și manoperă adecvate modelului și sezonului). MHS Truck Service oferă în mod constant tarife speciale de manoperă pentru vehicule cu vechime mai mare de 6 ani.

Unul dintre elementele importante de garantare a calității la cel mai înalt nivel a serviciilor oferite de MHS Truck & Bus Group clienților săi îl reprezintă dezvoltarea continuă a sistemului de sondaj pentru satisfacţia clienţilor, pentru activitatea de Vânzări şi After-Sales. Astfel, prin verificarea constantă a Indexului de satisfacţie a clienţilor, calitatea serviciilor oferite este menţinută la cel mai înalt nivel. Un alt element de garantare a calităţii serviciilor MHS Truck & Bus Group îl reprezintă organizarea constantă a cursurilor pentru tehnicienii MAN prin intermediul celor două centre de perfecționare din Bucureşti şi Sibiu. Cursurile respectă conceptele MAN Academy şi standardele MAN (cele două centre de perfecţionare), oferind atât cursuri teoretice, cât şi practice.

Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group înregistrează anul acesta a şaptea generaţie de cursanţi. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanţilor de a deveni specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie pentru autovehiculele MAN.

Primul an de activitate VW vehicule comerciale ușoare în cadrul MHS Truck & Bus Group
Dealerul VW vehicule comerciale ușoare din cadrul MHS Truck & Bus Group, inaugurat în a doua jumatate a anului 2017, a înregistrat în 2018 vânzări de peste 200 de unități vehicule noi și rulate, înscriindu-se pe locul trei în topul dealerilor VW vehicule comerciale ușoare din România. Sediul dealerului se află în locaţia reprezentanţei MAN din Braşov, MHS Truck Service – Braşov. Divizia de vehicule comerciale grele MAN şi cea de vehicule comerciale uşoare VW aparţin dealerului MHS Truck Service din Braşov şi oferă atât servicii de vânzare vehicule comerciale noi şi rulate cât şi servicii de After-Sales.

Perspective pentru 2019
2019 reprezintă un an dedicat dezvoltării investițiilor aferente rețelei naționale de service-uri MHS Truck Service. Astfel, un nou centru de competență MAN va fi deschis în vestul țării, la Oradea, acesta oferind servicii de vânzare și de After-Sales clienților din zona respectivă. “Dezvoltarea continuă și îmbunătățirea serviciilor de After-Sales oferite clienților prin rețeaua națională de service-uri reprezintă o preocupare constantă pentru compania noastră. În 2019 dorim extinderea rețelei de service prin deschiderea unui nou centru de competență MAN la Oradea. Astfel, prin dezvoltarea rețelei de service-uri proprii MAN și cu sprijinul rețelei partenerilor de service autorizați, vom asigura o prezență mult mai activă în întâmpinarea solicitărilor clienților noștri”, a declarat Michael Schmidt, Președinte al MHS Holding.

În 2019, MHS Truck & Bus Group se va concentra, la fel ca și în anul precedent, în a-și sprijini clienții și activitatea acestora prin îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite. “Dorim să avem acceași performanţă din anul precedent. De aceea, pe lângă produsele premium, fiabile, oferite clienților, lucrăm constant la îmbunătățirea serviciilor de After-Sales pentru a asigura simplificarea activităților derulate de companiile acestora”, a adăugat Claudia Iordache, CEO al MHS Truck & Bus.

Pachetul de servicii After-Sales include MAN Mobile 24, contractele de service special concepute ținând cont de specificul activității clienților, oferte speciale pentru piesele originale MAN și manoperă, precum și garanție extinsă 24 de luni pentru piesele originale MAN, ecoline și accesoriile originale MAN, garanția fiind disponibilă atât la nivel european, cât și internațional.

MEq
By MEq ianuarie 30, 2019 20:44