Sandvik achiziționează producătorul de utilaje miniere subterane electrice, Artisan Vehicle

MEq
By MEq ianuarie 22, 2019 23:19

Sandvik achiziționează producătorul de utilaje miniere subterane electrice, Artisan Vehicle

Sandvik achiziționează compania americană Artisan Vehicle Systems, un producător de utilaje miniere subterane pe bază de acumulatori. Tehnologia de bază sunt acumulatorii, motoarele electrice, electronica de acționare, software-ul și sistemele de control. Încărcătoarele și camioanele miniere subterane Artisan au motoare de înaltă putere și fiabilitate, dovedite în aplicațiile specifice. Artisan este producătorul cu cele mai multe vehicule electrice cu acumulatori care funcționează în prezent în industria minieră subterană.

„Mă bucur să văd realizată achiziția strategică a companiei Artisan atât de curând după deschiderea ultramodernului Centru de Dezvoltare și Inovare pentru Electrificare, inaugurat de Sandvik în Turku, Finlanda, în 2018. Este în concordanță cu ambiția noastră de a conduce piața în ceea ce privește soluțiile de vehicule electrice cu acumulatori”, a spus Lars Engström, președinte al Sandvik Mining and Rock Technology.

Artisan va fi o unitate de business a diviziei Load and Haul, în cadrul Sandvik Mining and Rock Technology.
„Zona în care se află compania Artisan o așază în poziția de lider în dezvoltarea vehiculelor electrice. Noul nostru punct de Cercetare și Dezvoltare va completa competența pe care o avem în Finlanda. Combinația de know-how și abilități creează o platformă foarte puternică”, mai spune Mats Eriksson, președinte al diviziei Load și Haul din cadrul Sandvik Mining and Rock Technology.

Artisan este un start-up care are aproximativ 60 de angajați și care, în 2017, a avut venituri de 12,3 milioane USD. Părțile au convenit să nu divulge prețul de achiziționare. Tranzacția se așteaptă să se încheie în primul trimestru al lui 2019.

MEq
By MEq ianuarie 22, 2019 23:19