Rolls-Royce va furniza motoare MTU Stage V producătorului francez Forest Tract

MEq
By MEq mai 25, 2017 21:46

Rolls-Royce va furniza motoare MTU Stage V producătorului francez Forest Tract

Rolls-Royce și producătorul francez de utilaje forestiere Forest Tract au ales să colaboreze în premieră pe partea de motorizări. Astfel, utilajele Forest Tract vor fi propulsate de motoare MTU conforme cu norma de emisii EU Stage V. MTU este marcă a Rolls-Royce Power Systems.

Rolls-Royce și Forest Tract au încheiat un acord de parteneriat în aprilie 2017. Acesta oferă cadrul pentru colaborarea lor ce vizează motoare MTU care respectă directiva europeană privind emisiile de noxe Stage V, care va intra în vigoare în 2019. Având ca bază motoarele Mercedes Benz OM 93x și OM 47x pentru vehicule utilitare, Rolls-Royce Power Systems și Daimler vor dezvolta în comun seria de unități MTU 1000, 1100, 1300 și 1500 care respectă standardul EU Stage V off-highway.

Unitățile MTU 6R 1000 cu puteri între 100 și 280 kW sunt potrivite pentru propulsarea tuturor modelelor de skiddere (tractoare forestiere) Forest Tract. Motoarele MTU se încadrează în noile limite de particule de funingine printr-o combinație de inovații incluse, cu sistem SCR și filtru de particule diesel.

Motoarele EU Stage V vor aduce utilajelor Forest Tract un cuplu mai mare la turații reduse, o scădere suplimentară a consumului de combustibil și o gamă de performanțe mai mari decât cele oferite de modelele anterioare Stage IV. Un prototip Stage V urmează să fie livrat în vara lui 2017.
Utilajele Forest Tract au tracțiune integrală, o macara special concepută pentru transportul trunchiurilor de copaci și cabină panoramică.

MEq
By MEq mai 25, 2017 21:46