Putzmeister lansează în clasa de 20 m autopompele de beton M24 și M28

MEq
By MEq octombrie 27, 2021 14:03

Putzmeister lansează în clasa de 20 m autopompele de beton M24 și M28

Clasa de 20 m de la Putzmeister trece în următoarea etapă. Încă de la început, clienții au fost implicați în procesul de dezvoltare, iar rezultatul vorbește de la sine: noile modele de pompe de beton montate pe camion M24 și M28 impresionează prin mai multă versatilitate, suport infinit variabil, dimensiuni mai compacte și mult spațiu de depozitare. Numeroase optimizări sunt si la nivel de ergonomie și siguranță. Noile autopompe M24 și M28 reunesc atât caracteristici inovatoare, cât și testate, fiind mai ușor de manevrat de către operatori și mai eficiente.

Versatilitate nelimitată, în zone urbane sau în clădiri joase
Noua clasă compactă de 20 m oferă multe posibilități. Utilajele au fost dezvoltate și echipate pentru aplicații speciale, ceea ce înseamnă că sunt în elementul lor în zonele urbane, precum și în clădiri joase, în tuneluri sau în lucrări la poduri.

La fel de robuste, dar mai compacte și mai manevrabile
În spatele dimensiunilor compacte și al manevrabilității acestor autopompe de beton se află noul design TRC (Trapezium Compact), care este o dezvoltare ulterioară a sistemului TRD de la Putzmeister. Datorită sistemului de calare (picioarelor de sprijin dublu telescopice), spațiul de instalare necesar este redus la minimum – economisind până la 600 mm de spațiu comparativ cu precedentul sistem TRD.

Cel puțin 10% mai mult spațiu de stocare
Platforma de 4,3 m lungime combinată cu conceptul modular de depozitare oferă o accesibilitate îmbunătățită și – cel mai important – mai mult spațiu decât modelele anterioare. Aceasta înseamnă mai mult spațiu pentru containere, rafturi sau compartimente de depozitare pentru furtunuri, țevi, cuple și alte accesorii. Pot fi transportate peste 200 m de furtunuri și țevi, în funcție de configurația mașinii.

Configurare
Modelele din clasa de 20 m impresionează și aici. Datorită noului suport TRC, autopompele pot fi configurate în orice număr de poziții de sprijin – infinit variabile, de la fără suport la suport complet! Operatorul reglează mașina în funcție de spațiul disponibil pe șantier – iar mașina automată face restul pe baza calculelor de la fata locului.

Același lucru este valabil și pentru brațe, acolo unde raza orizontală decide unde aceste mașini pot fi utilizate. Sistemul de pliere Z al modelului M24 oferă, fără îndoială, caracteristici remarcabile de turnare combinate cu o înălțime redusă de depliere chiar și în cele mai înguste spații. Astfel, autopompa este ideala pentru utilizarea în clădiri joase, sub poduri, în tuneluri etc. O caracteristică complet nouă este funcția „Hall-master”: brațul este pliat în fața cabinei operatorului, este introdus într-o clădire sau tunel și poate fi apoi desfășurat acolo, fără interferențe cu cabina șoferului, datorită noii cinematici a brațului. Totodată, sistemul de pliere în Z, ușor de utilizat și compact, de pe M28 este gata de utilizare în cel mai scurt timp.

Presiune mare de pompare
Pompele puternice si economice de la Putzmeister au puteri de până la 160 m3/h și o presiune de 85 bari. Pompele de bază iLS și acționarea hibridă (ce încorporează un motor electric) Putzmeister iONTRON, unică în lume, se dovedesc mai eficiente, precum și ecologice. Ambele sunt acum disponibile pe autopompele din clasa de 20 m.

Operarea cu sistemul Ergonic 3
În plus, s-a acordat importanță păstrării familiarității cu unitățile de control, dar și integrării inovațiilor, astfel încât acestea să ușureze operarea de zi cu zi. Putzmeister a adăugat câteva funcții orientate spre viitor. Operarea cu Ergonic 3 (sistem electronic de control al segmentelor de braț) este intuitivă și practică, astfel încât chiar și betonarea în condiții dificile este ușurată.

MEq
By MEq octombrie 27, 2021 14:03