Puternic, economic, sigur, robust, confortabil: noul excavator Cat 340F

MEq
By MEq septembrie 16, 2015 03:08

Puternic, economic, sigur, robust, confortabil: noul excavator Cat 340F

Story Highlights

  • Noul Cat 340F îmbină perfect puterea, robustetea, confortul, întreţinerea uşoară şi economia de carburant

Related Articles

Caterpillar a anunţat lansarea noului excavator hidraulic pe şenile 340F, cu o cabină mai spaţioasă, elemente de structură rezistente pentru o durabilitate de termen lung şi sisteme de economisire a combustibilului ce reduc costurile de operare într-o gamă largă de aplicaţii.

Compatibil cu standardul Stage IV, excavatorul este propulsat de un motor ACERT Cat C9.3 de 226 kW (310 hp), iar sistemul său hidraulic puternic (cu un debit maxim de 570 l/min) asigură forțe mari de săpare și ridicare, precum și putere pentru ataşamentele de lucru hidromecanice. Utilajul dispune de două moduri de putere – standard și economic -, ce permit operatorului selectarea turaţiei corespunzătoare a motorului pentru a se potrivi aplicaţiei în care este folosit. Cat 340F dispune de control automat al turaţiei motorului, ce reglează rot/min pentru a eficientiza sarcina de operare a excavatorului, şi de un sistem „idle shutdown” ce oprește motorul după un interval presetat de funcţionare în regim de ralanti. Aceste sisteme nu numai că minimizează consumul de combustibil, dar reduc şi emisiile și extind intervalele de service.

Noul 340F încorporează şi tehnologia SmartBoom, ce creşte productivitatea prin reducerea stresului şi a vibraţiilor transmise maşinii în lucrul cu unelte hidraulice: ciocane, plăci vibratoare, scarificatoare.
Echipat cu un braţ rezistent de 6,5 m (cu secţiune transversală de mari dimensiuni şi plăci-șicane interne) și balansier de 3,2 m, excavatorul are o adâncime maximă de săpare de 7,48 m. Opţional, pentru aplicaţii terasiere mari şi în condiţii de lucru cu material dur, se poate folosi un braţ pentru excavare de producţie, împreună cu un balansier de 2,55 m pentru producţie ridicată. De asemenea, șasiul rezistent asigură maşinii o bază de lucru stabilă pentru operaţiuni de excavare şi ridicare.

Comenzile joystick din cabina ROPS sunt montate în console reglabile pe înălțime şi sunt complementare cotierelor scaunului reglabil, iar zonele mari vitrate ale cabinei îmbunătățesc vizibilitatea. Etanșarea specială menţine un mediu de operare curat și liniștit. Cu tehnologiile Product Link și Vision Link, operatorul poate urmări, în timp real, pe un ecran LCD, datele de utilizare a excavatorului: localizare precisă, ore de lucru, consum de combustibil.
cat_340f.(45e)

MEq
By MEq septembrie 16, 2015 03:08