Putere și performanțe mai mari, la costuri de operare mai mici, cu noile miniexcavatoare Cat 304 și 305 CR

MEq
By MEq ianuarie 31, 2022 14:23

Putere și performanțe mai mari, la costuri de operare mai mici, cu noile miniexcavatoare Cat 304 și 305 CR

Story Highlights

  • miniexcavator Cat
  • Caterpillar
  • Cat 304
  • Cat 305 CR
  • utilaje Cat
  • Bergerat Monnoyeur Romania
  • miniexcavatoare hidraulice Cat

Related Articles

Construite pentru a oferi clienților o experiență operațională îmbunătățită, noile miniexcavatoare hidraulice de 4 și 5 tone, Cat 304 și Cat 305 CR, de ultimă generație, aduc mai multă putere la nivelul pompelor, forțe mai mari de rupere pentru cupă și adâncimi standard de săpare mai mari, îmbunătățind performanțele cu până la 20% față de modelele similare din seria E2. Intervalele de ungere de top în industrie și durata de viață extinsă a filtrului, combinate cu numărul mare de componente comune regăsite de-a lungul întregii linii de utilaje și cu panourile laterale plate, ușor de înlocuit, asigură costuri de proprietate și operare cu până la 10% mai reduse.

Noile modele 304 și 305 CR sunt ultimele utilaje din linia de miniexcavatoare hidraulice Cat de generație nouă care au fost reproiectate. De la modelele din clasa de 1,5 t până la 10 t, toate cele 17 – 20 miniexcavatoare hidraulice Cat (în funcție de regiune) oferă caracteristici comune și o dispunere consecventă a comenzilor, pentru a simplifica instruirea și adaptarea operatorului.

Stabilitate crescută pentru noul 304
Cu un nou design cu rază redusă, modelul 304 are un ecartament îngust de 1700 mm (66,9 inch), cu 254 mm (10 inch) mai mic decât precedentul 304 E2, pentru o versatilitate mai mare și acces în spații strâmte. Deși este mai îngust, noul design al lui 304 crește performanța, echilibrul și stabilitatea acestui model din clasa de 4 tone. Raza redusă îi permite o stabilitate mai mare, atât în pivotarea la 360 de grade, cât și când se deplasează cu încărcătură în braț, în timp ce opțiunea de contragreutate suplimentară duce utilajul la un nivel superior de stabilitate.

Performanța compactă a lui 305 CR
Noul motor al excavatorului Cat 305 CR din clasa de 5 tone oferă o putere cu aproape 9% mai mare, ceea ce crește performanța utilajului. Îmbunătățirile sistemului hidraulic asigură forțe de rupere mai mari – 49,2 kN pentru cupă; 28,3 kN pentru balansierul standard și 25,2 kN pentru balansierul lung – pentru a îmbunătăți eficiența de săpare în aplicații în rocă dură. De asemenea, oferă adâncimi de săpare cu 140 mm (5,6 inch) mai mari decât modelul 305 E2, oferindu-i mai multă flexibilitate în aplicații. Raza compactă de pivotare se traduce printr-o rază redusă a cozii atunci când lucrează pe lateral, în timp ce lățimea trenului de rulare de 1980 mm (78 inch) și noua opțiune de contragreutate suplimentară ajută la optimizarea stabilității și a performanței de ridicare în spații strâmte.

Eficiență avansată
Ambele modele de excavatoare oferă acum o opțiune de lamă buldozer unghiulară ce optimizează flexibilitatea utilajului în aplicații de umplere și nivelare/finisare. Pe lângă faptul că are o cursă amplă deasupra și sub nivelul zero, cu funcție standard de flotare pentru o curățare ușoară, lama unghiulară se înclină la 45 de grade stânga/dreapta în raport cu centrul. Prin creșterea eficienței și reducerea interacțiunii operatorului în raport cu nivelarea finală, mișcarea lamei unghiulare este controlată de joystick-ul din dreapta, în timp ce joystick-ul stânga controlează deplasarea utilajului.

Prin adaptarea masei utilajului la cerințele lucrării, pachetele interschimbabile de contragreutate asigură echilibrul optim între presiunea redusă la sol și performanța de ridicare. Sistemul de direcție Cat Stick Steer, exclusiv în industrie, simplifică mult controlul utilajului, permițând operatorului să treacă de la comenzile convenționale de direcție cu manetă/pedală la operarea ușoară din joystick. Cele două game de viteză de deplasare și controlul de croazieră standard facilitează deplasarea pe șantier cu o minimă interacțiune din partea operatorului.

Îndeplinind standardele de emisii U.S. EPA Tier 4 Final și EU Stage V, motorul Cat C1.7 Turbo dezvoltă o putere mai mare decât precedentul motor C2.4. Funcția standard automată de ralanti (auto idle), oprirea automată a motorului și sistemul hidraulic eficient cu senzor de detectare a sarcinii, cu pompă cu cilindree variabilă, contribuie la reducerea consumului de combustibil pe șantier, pentru o operare mai accesibilă. Presiunile ridicate de siguranță împreună cu debitele generează capacitatea hidraulică necesară pentru a asigura forțe mari de săpare și ridicare, precum și o utilizare mai eficientă a unei game extinse de unelte de lucru. Completat cu linii cu decuplare rapidă, sistemul auxiliar standard permite posibilitatea alegerii unui debit unidirecțional, bidirecțional sau continuu.

Confort de nouă generație, economii
Comună pe majoritatea miniexcavatoarelor hidraulice Cat de nouă generație, cabina etanșă și presurizată este disponibilă cu funcții de încălzire și/sau aer condiționat, pentru controlul climatului interior, indiferent de vreme. Suprafețele mari vitrate ale cabinei plus luminatorul din plafon oferă vizibilitate totală de jur împrejur. Display-ul mare cu opțiuni tactile permite controlul intuitiv al funcțiilor utilajului și o monitorizare ușoară a parametrilor importanți de funcționare. Pentru anumite regiuni este disponibilă și opțiunea de pavilion.

Verificările zilnice de întreținere pentru 304 și 305 CR se fac rapid de la nivelul solului prin ușile laterale. Utilizarea extinsă a pieselor comune de-a lungul întregii linii de excavatoare, plus construcția exterioară rezistentă la deteriorare contribuie la reducerea cheltuielilor pentru stocul de piese și la reducerea costurilor de reparație. Intervalele de service extinse înseamnă că aceste excavatoare vor petrece mai mult timp pe șantier și mai puțin timp în atelier.

Mai multe informații despre noile miniexcavatoare hidraulice Cat 304 și 305 CR găsiți la reprezentantul local Caterpillar sau pe pagina www.bm-cat.com/ro-ro/.

MEq
By MEq ianuarie 31, 2022 14:23