Putere mare într-un design compact, pentru noul tocător orizontal Vermeer HG6800TX

MEq
By MEq martie 29, 2017 01:15

Putere mare într-un design compact, pentru noul tocător orizontal Vermeer HG6800TX

Cu o putere de 708 kW (950 hp), în clasa de 41.730,5 kg, şi cu un design al sistemului de alimentare ce permite folosirea de materiale de dimensiuni mai mari, chiar arbori întregi, noul tocător orizontal HG6800TX, prezentat de Vermeer la Conexpo 2017, este construit să proceseze o cantitate consistentă de material lemnos, cu o interacţiune redusă din partea operatorului.

Noul sistem de alimentare al lui HG6800TX a fost proiectat cu pereți laterali mici pentru a ajuta operatorul să încarce mai ușor materialul lemnos în utilaj. Această caracteristică permite descărcarea unor volume mai mari pe masa de alimentare și manipularea mai uşoară a materialului, astfel încât operatorul să descarce și să se concentreze pe următoarea operaţiune.

„HG6800TX este proiectat pentru a se preta operaţiunilor de defrișare la scară mare, maximizând productivitatea și eficiența“, a declarat Jeff Bradley, manager de produs pentru reciclare şi utilaje forestiere la Vermeer. „Rola de alimentare de pe acest utilaj poate urca până la 50“ (127 cm), pentru a face fata materialului lemnos rezistent cu care adesea contractorii au de-a face.“

Echipat cu cea mai nouă tehnologie de la Vermeer, HG6800TX dispune de sistemul de tambur dublu, patentat, Series III. Pe lângă asigurarea unei durabilităţi de lungă durată, timpii de întreținere sunt reduşi datorită posibilităţii îndepărtării sau înlocuirii ciocanelor, precum și echilibrării tamburului din exterior.

Telecomanda fără fir aduce meniul de control al utilajului şi informaţiile de funcţionare la îndemâna operatorului, astfel încât acesta poate monitoriza funcţiile utilajului direct din cabina încărcătorului.
Cu sistemul opțional Damage Defense, operatorii îşi pot proteja utilajul prin reducerea riscului de daune majore cauzate de corpurile străine metalice care pătrund în tocător odată cu lemnul. Sistemul reacționează la contactul inițial cu metalul prin inversarea sistemului de alimentare, pentru a permite îndepărtarea corpurilor nedorite.

HG6800TX dispune, de asemenea, de tehnologiile Vermeer dovedite SmartFeed și Thrown Object Deflector – TOD (Deflectorul de Obiecte Aruncate). SmartFeed optimizează electronic performanțele mașinii și producția, permiţându-i operatorului să se concentreze asupra încărcării produsului brut și mutării produsul finit. Funcția oprește și inversează sensul de alimentare cu material a tocătorului atunci când turaţia motorului scade sub limita de funcționare eficientă.
Sistemul patentat TOD reduce distanța și cantitatea de resturi aruncate, permițând utilajuui să funcționeze într-o zonă de lucru ”sigură” mai mică. Sistemul este articulat și poate fi ridicat sau coborât din telecomanda, în funcție de aplicația de mărunţire.

MEq
By MEq martie 29, 2017 01:15